193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi ...» Alimenta...» Nu evitati carnea la dieta, dar tineti seama si de riscurile...

Nu evitati carnea la dieta, dar tineti seama si de riscurile consumului crescut de carne!

      Trimite pe mail Printeaza
Nu evitati carnea la dieta, dar tineti seama si de riscurile consumului crescut de carne!
Carnea si derivatele sale nu mai sunt deloc in prezent ceea ce obisnuiau sa fie in urma cu zeci de ani de zile, tot mai multe urme de antibiotice, grasimi suprasaturate, sodiu sau minerale toxice putand sa fie descoperite in carnea animalelor sacrificate de noi la o analiza mai atenta. Toate aceste substante nocive maresc progresiv riscul aparitiei unor boli grave in organismul uman si este intru totul recomandat sa consumam mai putina carne in prezent decat se consuma in trecut.

Savantii in medicina ne atrag atentia de ani buni de zile, si nu intamplator, asupra faptului ca o dieta bogata in carne ne poate scurta viata cu cel putin 10 ani de zile, evidentele medicale aratand foarte clar faptul ca aportul de carne la dieta conduce in scurta vreme la aparitia de boli grave ale sistemului circulator precum ateroscleroza, bolile de inima, hipercolerestomie, hipertensiune arteriala si altele.

Reducerea consumului de carne
Reducand consumul de carne si derivatele sale, este prevenit foarte bine si diabetul, persoanele suferinde deja de aceasta boala fiind obligate practic sa adopte un regim sarac in carne pentru a se descurca multumitor si a face fata cat de cat bolii serioase de care sufera. Alaturi de diabet, medicii ne spun ca toti cei care consuma carne in exces vor avea ulterior de suferit si de boli de rinichi, de afectiuni ale colonului, dar si de infectii grave care se dezvolta mai usor intr-un organism imbuibat cu multa carne.

Prin reducerea consumului de carne si derivate ale sale, se poate experimenta in scurta vreme o imbunatatire a starii generale de sanatate, fiind acum util sa se creasca aportul de legume si fructe la dieta si sa se opteze mai ales pentru proteinele vegetale si mai rar pentru cele din surse animale. Tot astfel, se pierd si multe kilograme suplimentare si se reduc simtitor si o serie dintre inflamatiile grave ale organismului, echilibrandu-se optim si activitatea la nivel hormonal.

Din toate punctele de vedere, a consuma carne in prezent in cantitati mari este considerat de medici drept o masura alimentara de-a dreptul sinucigasa, fiind recomandate si mesele de carne la orice dieta echilibrata, dar numai in cantitati moderate si numai din surse de incredere. Carnea astfel introdusa la dieta este esential sa fie bine fiarta si scursa de grasimi, iar prepararea sa nu e indicat sa includa sosuri, uleiuri vegetale sau orice alte ingrediente care sa mareasca riscurile pe care le aduce consumul de carne asupra sanatatii.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2012-03-23 Vizualizari: 4047


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Nu evitati carnea la dieta, dar tineti seama si de riscurile consumului crescut de carne!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro