193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Cum sa gatim cu ajutorul condimentelor proaspete...

Cum sa gatim cu ajutorul condimentelor proaspete

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa gatim cu ajutorul condimentelor proaspete
Ierburile proaspete schimba intotdeauna in bine gustul si aroma mancarii noastre favorite si pot fi introduse la cele mai variate preparate, plecand de la supe si tocanite si ajungand la legumele si carnea gatite la cuptor.

Pentru incepatori, nu este usor sa faca apel la ierburile parfumate pe durata actului culinar, fiind recomandat de aceea ca acesti bucatari cu putina experienta sa foloseasca cantitati mai mici de condimente proaspete la gatit.

Cantitatea de condimente proaspete se dozeaza incetul cu incetul la gatit, pe masura ce se prepara mancarea, gustandu-se periodic si adaugandu-se cantitati mici de condiment acolo unde se impune acest lucru.

Foarte important este de asemenea sa se cunoasca asocierile inspirate dintre condimente si ingredientul principal, pentru a se gati la superlativ si fara greseala:

- preparatele cu rosii cer mai mereu busuioc, inclusiv la sosuri
- ceapa verde se impaca bine cu crema de branza si sosurile albe
- rozmarinul merge la mesele de carne, in special carne de miel
- coriandrul verde merge la legumele boabe, vanat, pasare sau peste
- maghiranul merge cu legumele sau cu branzeturile etc.

Ca regula de baza, condimentele proaspete mai delicate precum mararul, coriandrul, busuiocul berde sau patrunjelul se folosesc intotdeauna doar foarte proaspete si se adauga la finalul retetei culinare.

Condimentele proaspete cu o textura mai dura se adauga pe parcursul procesului de gatit si nu la final, pentru a elibera in timp aromele lor, acesta fiind cazul frunzelor de dafin, a salviei, cimbrului etc.

Foarte multe dintre condimentele proaspete delicate sunt adaosuri inspirate si pentru decorarea si garnisirea unor preparate foarte diverse, fiind de bun augur sa se apeleze si la condimente proaspete atunci cand acestea pot fi procurate fara mari batai de cap.

Mare parte dintre condimentele proaspete pot fi cultivate si in apartament, crescand pe durata intregului an si fiind de mare ajutor la gatit. Menta, rozmarinul, mararul, coriandrul etc. sunt astfel ajutoare de nepretuit la gatitul zilnic.

Pentru un gatit ca la carte, piata ne ofera si ghiduri culinare complete pentru utilizarea condimentelor proaspete si/sau uscate, iar un bucatar ambitios nu va uita sa isi procure asemenea ghiduri pentru a capata o mai mare experienta la gatit si pe aceasta cale.

A gati cu ajutorul condimentelor proaspete este, asa cum spun maestrii bucatari, o arta speciala parte din arta culinara completa, iar bucatarii care pot trece acest test sunt cu adevarat demni de lauda deoarece ei dau dovada astfel de multa maiestrie la gatitul preparatelor preferate.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2012-04-16 Vizualizari: 2673


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa gatim cu ajutorul condimentelor proaspete, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi condimentele cu arta, nu va zgarciti deloc la bani, acum primeaza calitatea si nu cantitatea.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Instruirea mintii este la fel de necesara ca hrana pentru corp"
Cicero
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro