Tips & tricks
Ce facem cu friptura de miel ramasa dupa Paste

Daca ti-a ramas din friptura de miel de la Paste, iata niste sfaturi practice pentru a nu o irosi.
Depozitata in conditii bune, o poti folosi apoi fara nici o problema in sandwich-uri sau poti incerca o reteta noua, care in forma originala se prepara cu carne cruda de miel sau oaie.
Exista o multitudine de feluri de mancare ce pot fi preparate din resturi de friptura de miel: e vorba despre chiftele, curry, tocanite sau supe. De fapt, exista atat de multe feluri in care poti folosi resturile, incat ai putea foarte bine sa cumperi mai mult miel doar ca sa transformi ce ramane in altceva interesant.
Depozitarea fripturii de miel
In primul rand, pentru a depozita carnea gatita, trebuie s-o lasi sa se raceasca de tot, apoi s-o infasori bine in folie si s-o pui in frigider, unde se poate pastra pana la 4 zile. Pana nu ai nevoie de ea pentru vreo reteta, n-o taia in bucati si n-o toca, pentru ca altfel o sa se usuce si-o sa se intareasca.
Daca vrei s-o folosesti peste mai mult de 4 zile, atunci o poti pune fara nici o problema in congelator, unde se pastreaza chiar si 2 luni. Recomandat ar fi sa nu congelezi friptura de miel feliata, pentru ca are tendinta sa se usuce cand se reincalzeste.
Retete cu friptura de miel
Daca poti, nu desprinde carnea de pe oase decat chiar inainte de a o folosi, pentru a te asigura ca ramane zemoasa. Cea mai potrivita carne pentru gatit este pulpa, deoarece nu este foarte grasa. Poti folosi si spata, daca este curatata de excesul de grasime – multi o prefera, fiind mai dulceaga.
De retinut ca poti modifica orice reteta traditionala cu miel pentru a folosi in schimb resturile de friptura. Trebuie doar sa inlocuiesti carnea cruda cu cea gatita si sa sari peste pasii in care se pregateste carnea.
De exemplu, poti pregati o placinta cu carne la care nu trebuie sa adaugi decat legumele ramase prin frigider. Noi iti recomandam forma din silicon rotunda pentru tarta pentru un aspect deosebit. Clatitele cu carne de miel pot fi o alta varianta delicioasa pentru a folosi resturile ramase. Tot ce-ti trebuie este un aparat electric pentru clatite sau tigaia pentru blinii, pentru varianta mini.
O varianta de a nu irosi carnea ramasa sunt chiftelutele. Carnea de miel tocata se amesteca cu piure, ceapa, patrunjel, ou si paine, se portioneaza cu ajutorul unui cleste pentru galuste si chiftelute si se prajeste. Rapid si gustos.
Transformarea resturilor de mancare in ceva delicios cere timp si ceva experienta, dar este o metoda foarte buna de a varia alimentatia si de a economisi bani. Mai ales dupa mesele incarcate de sarbatori, cand ramane foarte multa mancare care poate fi reciclata in alte feluri delicioase, fara cheltuieli în plus.
Exista o multitudine de feluri de mancare ce pot fi preparate din resturi de friptura de miel: e vorba despre chiftele, curry, tocanite sau supe. De fapt, exista atat de multe feluri in care poti folosi resturile, incat ai putea foarte bine sa cumperi mai mult miel doar ca sa transformi ce ramane in altceva interesant.
Depozitarea fripturii de miel
In primul rand, pentru a depozita carnea gatita, trebuie s-o lasi sa se raceasca de tot, apoi s-o infasori bine in folie si s-o pui in frigider, unde se poate pastra pana la 4 zile. Pana nu ai nevoie de ea pentru vreo reteta, n-o taia in bucati si n-o toca, pentru ca altfel o sa se usuce si-o sa se intareasca.
Daca vrei s-o folosesti peste mai mult de 4 zile, atunci o poti pune fara nici o problema in congelator, unde se pastreaza chiar si 2 luni. Recomandat ar fi sa nu congelezi friptura de miel feliata, pentru ca are tendinta sa se usuce cand se reincalzeste.
Retete cu friptura de miel
Daca poti, nu desprinde carnea de pe oase decat chiar inainte de a o folosi, pentru a te asigura ca ramane zemoasa. Cea mai potrivita carne pentru gatit este pulpa, deoarece nu este foarte grasa. Poti folosi si spata, daca este curatata de excesul de grasime – multi o prefera, fiind mai dulceaga.
De retinut ca poti modifica orice reteta traditionala cu miel pentru a folosi in schimb resturile de friptura. Trebuie doar sa inlocuiesti carnea cruda cu cea gatita si sa sari peste pasii in care se pregateste carnea.
De exemplu, poti pregati o placinta cu carne la care nu trebuie sa adaugi decat legumele ramase prin frigider. Noi iti recomandam forma din silicon rotunda pentru tarta pentru un aspect deosebit. Clatitele cu carne de miel pot fi o alta varianta delicioasa pentru a folosi resturile ramase. Tot ce-ti trebuie este un aparat electric pentru clatite sau tigaia pentru blinii, pentru varianta mini.
O varianta de a nu irosi carnea ramasa sunt chiftelutele. Carnea de miel tocata se amesteca cu piure, ceapa, patrunjel, ou si paine, se portioneaza cu ajutorul unui cleste pentru galuste si chiftelute si se prajeste. Rapid si gustos.
Transformarea resturilor de mancare in ceva delicios cere timp si ceva experienta, dar este o metoda foarte buna de a varia alimentatia si de a economisi bani. Mai ales dupa mesele incarcate de sarbatori, cand ramane foarte multa mancare care poate fi reciclata in alte feluri delicioase, fara cheltuieli în plus.
Postat de Madalina Guta pe data de 2012-04-18 Vizualizari: 6240
Daca ti-a placut articolul Ce facem cu friptura de miel ramasa dupa Paste, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
La masa oferiti alternativ cosuri cu paine alba, dar si paine integrala/de secara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta