193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Ce facem cu friptura de miel ramasa dupa Paste

Ce facem cu friptura de miel ramasa dupa Paste

      Trimite pe mail Printeaza
Ce facem cu friptura de miel ramasa dupa Paste
Daca ti-a ramas din friptura de miel de la Paste, iata niste sfaturi practice pentru a nu o irosi. Depozitata in conditii bune, o poti folosi apoi fara nici o problema in sandwich-uri sau poti incerca o reteta noua, care in forma originala se prepara cu carne cruda de miel sau oaie.

Exista o multitudine de feluri de mancare ce pot fi preparate din resturi de friptura de miel: e vorba despre chiftele, curry, tocanite sau supe. De fapt, exista atat de multe feluri in care poti folosi resturile, incat ai putea foarte bine sa cumperi mai mult miel doar ca sa transformi ce ramane in altceva interesant.

Depozitarea fripturii de miel
In primul rand, pentru a depozita carnea gatita, trebuie s-o lasi sa se raceasca de tot, apoi s-o infasori bine in folie si s-o pui in frigider, unde se poate pastra pana la 4 zile. Pana nu ai nevoie de ea pentru vreo reteta, n-o taia in bucati si n-o toca, pentru ca altfel o sa se usuce si-o sa se intareasca.

Daca vrei s-o folosesti peste mai mult de 4 zile, atunci o poti pune fara nici o problema in congelator, unde se pastreaza chiar si 2 luni. Recomandat ar fi sa nu congelezi friptura de miel feliata, pentru ca are tendinta sa se usuce cand se reincalzeste.

Retete cu friptura de miel
Daca poti, nu desprinde carnea de pe oase decat chiar inainte de a o folosi, pentru a te asigura ca ramane zemoasa. Cea mai potrivita carne pentru gatit este pulpa, deoarece nu este foarte grasa. Poti folosi si spata, daca este curatata de excesul de grasime – multi o prefera, fiind mai dulceaga.

De retinut ca poti modifica orice reteta traditionala cu miel pentru a folosi in schimb resturile de friptura. Trebuie doar sa inlocuiesti carnea cruda cu cea gatita si sa sari peste pasii in care se pregateste carnea.

De exemplu, poti pregati o placinta cu carne la care nu trebuie sa adaugi decat legumele ramase prin frigider. Noi iti recomandam forma din silicon rotunda pentru tarta pentru un aspect deosebit. Clatitele cu carne de miel pot fi o alta varianta delicioasa pentru a folosi resturile ramase. Tot ce-ti trebuie este un aparat electric pentru clatite sau tigaia pentru blinii, pentru varianta mini.

O varianta de a nu irosi carnea ramasa sunt chiftelutele. Carnea de miel tocata se amesteca cu piure, ceapa, patrunjel, ou si paine, se portioneaza cu ajutorul unui cleste pentru galuste si chiftelute si se prajeste. Rapid si gustos.

Transformarea resturilor de mancare in ceva delicios cere timp si ceva experienta, dar este o metoda foarte buna de a varia alimentatia si de a economisi bani. Mai ales dupa mesele incarcate de sarbatori, cand ramane foarte multa mancare care poate fi reciclata in alte feluri delicioase, fara cheltuieli în plus.





Postat de Madalina Guta pe data de 2012-04-18 Vizualizari: 6240


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ce facem cu friptura de miel ramasa dupa Paste, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
La masa oferiti alternativ cosuri cu paine alba, dar si paine integrala/de secara.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Papadia
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro