193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum depozitam si servim mierea

Cum depozitam si servim mierea

      Trimite pe mail Printeaza
Cum depozitam si servim mierea
In primul rand, ca sa depozitati corespunzator mierea de albine, trebuie sa-i gasiti un recipient si un loc potrivit. Recipientul in cauza trebuie sa fie etans, pentru a nu prinde miros si a nu trage umezeala, iar recomandat este sa folositi un clasic borcan de sticla.
Evitati vasele din metal sau plastic non-alimentar, pentru ca in acestea mierea se oxideaza si pot aparea chiar probleme de sanatate.

Locul in care pastrati mierea trebuie sa fie uscat, intunecat si racoros – dulapul de bucatarie sau camara – in nici un caz acolo unde bate direct lumina soarelui. Retineti ca temperatura camerei (10-20ºC) poate contribui la pastrarea mierii mai multa vreme.
Temperaturile extreme, fie ele prea joase sau prea ridicate, pot modifica mierea, alterandu-i gustul si textura – de exemplu, la frig, mierea se ingroasa.

Daca vreti sa pastrati mierea mai mult de cateva luni, cel mai bine este s-o puneti in congelator. Asta pentru ca mierea isi va schimba treptat culoarea, compozitia si gustul cand e tinuta prea mult la temperatura camerei. In schimb, congelata, mierea poate fi pastrata oricat de mult.
Retineti ca este vorba neaparat de congelator, si nu pur si simplu de frigider!
In frigider, mierea se cristalizeaza.
Daca acest lucru s-a intamplat deja, asezati borcanul cu miere intr-un vas mai mare cu apa calda, pentru ca cristalele formate sa se poata topi incet. Pentru rezultate mai rapide, scoateti inainte capacul borcanului si amestecati din cand in cand in ea pana dispar de tot cristalele. Puteti pune mierea si in cuptorul cu microunde, dar riscati sa o stricati, supraincalzind-o.

Folositi miere in loc de zahar
Daca vreti sa folositi miere in loc de zahar in vreo reteta, retineti ca: - trebuie sa folositi mai putina miere, chiar jumatate din cantitatea recomandata de zahar, pentru ca este de pana la de 2 ori mai dulce ca acesta;
- in retetele de bauturi, puteti folosi aceeasi cantitate de miere ca pentru zahar;
- trebuie sa reduceti cu un sfert cantitatea de lichid din reteta (de ex, pentru fiecare ceasca de miere, reduceti cu 1/4 de ceasca lichidul);
- pentru dulciurile care necesita coacere, trebuie sa coborati cu aprox. 15ºC temperatura cuptorului;
- mierea este acida si trebuie temperata cu bicarbonat de sodiu – la fiecare ceasca de miere inlocuita, adaugati 1/2 de lingurita de bicarbonat.

Alte sfaturi practice pentru servirea mierii
- pentru ca mierea sa alunece usor de pe ustensilele de masura, pulverizati pe ele ulei vegetal inainte de a masura mierea sau inmuiati-le in apa calda;
- mierea pasteurizata nu trebuie servita copiilor sub 18 luni;
- puteti adauga putina miere in orice produs gatit, iar acesta se va pastra proaspat mai mult timp – foarte practic mai ales atunci cand expediati mancare la distanta;
- folositi o miere de culoare deschisa pentru biscuiti si prajituri deschise la culoare si o miere de culoare mai inchisa pentru o aroma mai puternica in turta dulce sau ciocolata.





Postat de Liana Hardt pe data de 2012-04-20 Vizualizari: 11578


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum depozitam si servim mierea, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu uitati de aperitivele de regim precum broccoli, salata verde sau sparanghel acompaniate de un sos usor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Proverbe si zicatori
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro