193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa gatim eficient primavara

Cum sa gatim eficient primavara

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa gatim eficient primavara
Dupa supele calde si mancarurile grase de peste iarna, acum primavara ne imbie la picnic, gratar, salate si bauturi racoritoare. Si foarte bine face. Dar hai s-o intampinam in bucatarie cum se cuvine:

Preparam salate
Odata cu venirea primaverii, mancam mai usor si mai sanatos, iar salatele sunt foarte la indemana, pentru ca putem sa le incropim cam cu orice gasim prin frigider: tot felul de legume, paste, fructe, branzeturi sau orez.
De retinut:
- adaugati si spanac, rucola sau salata verde pentru un plus de vitamina C, vitamina A si acid folic
- pentru un plus de savoare, serviti salata cu un dressing corespunzator, dar nu in exces: putin ulei de masline, otet balsamic si mustar
- combinati salatele verzi cu fructe (bucati de portocala, mango) pentru un gust deosebit, un plus de vitamine si antioxidanti
- adaugati proteine la salata atunci cand o serviti ca fel principal: linte, naut, oua fierte sau nuci

Piureuri de legume
Pe langa supele reci care-si fac aparitia in aceasta perioada, in asteptarea verii, putem servi si legume pasate. Daca nu prea asociati piureul de legume cu o mancare racoroasa, iata o reteta cu mazare care va va schimba parerea.
Cu un plus de savoare dat de patrunjel si cu o consistenta gelatinoasa, ca un desert, acest preparat este atat sanatos, cat si gustos si aspectuos.

Pentru un plus de viteza, va recomandam o mulineta pentru legume care va ajuta si la supe-crema.

Fructe de sezon
Pe langa fructele consumate ca atare la micul dejun sau pe post de gustare intre mese, incepe acum delicioasa perioada a salatelor de fructe, a sucurilor fresh si, de ce nu, a inghetatelor si a iaurturilor racoritoare cu fructe, preparate in casa.

De preparatele acestea sanatoase, fara conservanti, se bucura mai ales copiii, care nu mai sunt ispititi de diversele deserturi cu ciocolata din comert.
Sucurile le puteti prepara cu ajutorul unui banal storcator de citrice, cu un blender sau un aparat pentru smoothie, iar combinatiile preferate de iaurt cu fructe cu o iaurtiera electrica. In plus, exista si variante de aparate care prepara pe langa iaurt si sorbet.

Mese in aer liber
Incet-incet, vine vremea iesirilor la iarba verde, la un picnic, la un gratar sau pur si simplu pe terasa, pentru cei norocosi care au casa cu gradina. Cum probabil stiti deja, gratarul nu este numai pentru mici, hamburgeri si carnati, puteti gati foarte bine un piept de pui usor si sanatos sau ciuperci la gratar, pe care sa le serviti alaturi de salate simple de rosii.

Pentru ca experienta mesei in aer liber sa fie completa:
- bucurati-va de muzica preferata, dar astfel incat sa nu-i deranjati pe cei din jur;
- gasiti sau improvizati suficiente locuri cu umbra, in functie de diversele momente ale zilei;
- serviti aperitive usoare, sandvisuri si bauturi racoritoare;
- folositi-va de servete de masa si tacamuri din plastic;
- repartizati totul astfel incat sa aiba suficienta greutate, sa nu fie luat de vant.





Postat de Liana Hardt pe data de 2012-04-23 Vizualizari: 4159


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa gatim eficient primavara, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curajul e ca iubirea, el vrea drept hrana speranta, nimic nu trebuie sa fie inaccesibil sperantelor, poti spera orice, pentru ca viata insasi e o speranta"
Oscar Wilde
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro