193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum pregatim gratarul perfect

Cum pregatim gratarul perfect

      Trimite pe mail Printeaza
Cum pregatim gratarul perfect
Cum ar putea fi petrecuta o zi de marti, fara stresul serviciului, mai bine decat la iarba verde cu prietenii si familia in jurul unui gratar care sfaraie.
Mhm, vine 1 Mai si trebuie sa scoatem de la naftalina ustensilele pentru picnic.

1. Cum sa pregatim gratarul
Primul lucru care trebuie facut este sa alegeti tipul de gratar pe care vreti sa-l folositi, gaz sau carbune. Amandoua gatesc la fel de bine carnea, diferenta este cat de mult timp va place sa petreceti pregatind focul.

Gratarul cu carbuni presupune aranjarea lemnelor, aprinderea lor, asezarea carbunilor peste, sa aveti grija sa ia foc uniform, sa nu se stinga intre timp, un adevarat ritual de relaxare pentru unii. Sau, puteti merge pe varianta rapida si sa folositi un gratar cu gaz care se incalzeste si poate fi folosit in 15 minute. Totul depinde de preferinte.

Gratarul abia scos de la pastrare trebuie curatat inainte de prima utilizare. Metoda cea mai potrivita pentru asta este sa il ungeti bine cu grasime si apoi sa-l asezati peste foc pentru a se topi toata grasimea. Dupa asta, curatati bine resturile arse cu o perie de sarma sau cu un burete pentru gratar cu maner.

Un truc, focul se va aprinde mult mai usor daca asezati cateva lemne in forma de piramida si in mijlocul lor dati foc la cateva bucati de hartie. Puteti folosi si bricheta pentru gratar tip undita, un accesoriu haios si extrem de util. Carbunele acoperit de un strat gri inseamna ca e gata pentru a fi folosit.

2. Cum sa pregatim carnea
Pentru gratar se recomanda carne care are cat mai putina grasime si sosuri speciale, care sa nu contina prea mult zahar, pentru a evita arderea mancarii. Carnea se spala intotdeauna bine inainte de folosire, in special pentru a o curata, dar si pentru a putea absorbi mai bine sarea si condimentele.
Daca gatiti carnati la gratar cea mai indicata ustensila pentru a-i intoarce este clestele, pentru a evita sa-i crapati cu furculita si astfel toata zeama sa se scurga. Decorix.ro va propune clestele din silicon.

Un truc pentru ca mancarea sa fie mai aromata este sa presarati ierburi uscate peste carne in timp ce aceasta se gateste.
Daca va hotarati sa gatiti burgeri, un sfat practic este sa faceti o gaura cu degetul in mijlocul lor. Pe gratar, gaura se va inchide, iar carnea va fi gatita uniform si in interiorul burgerului.

3. Siguranta pe primul loc
Este foarte relaxant sa pregatiti o masa in aer liber, unde puteti admira natura si scapati de zgomotul asurzitor al orasului, insa trebuie sa tineti cont de anumite reguli de siguranta.
Gratarele se folosesc numai in spatiile special amenajate pentru a evita poluarea mediului.
Carnea cruda nu trebuie tinuta in soare foarte mult timp pentru a nu se strica, de aceea e mereu bine sa aveti cu Dvs un Mini frigider portabil.
Daca bate vantul cel mai bine este sa renuntati la gratar in aer liber pentru a evita incendiile.

Pastrati carnea calda si berea rece!
Multa voie buna!





Postat de Madalina Guta pe data de 2012-04-27 Vizualizari: 3958


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum pregatim gratarul perfect, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Completati-va setul de ustensile de gatit daca situatia o cere.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curajul e ca iubirea, el vrea drept hrana speranta, nimic nu trebuie sa fie inaccesibil sperantelor, poti spera orice, pentru ca viata insasi e o speranta"
Oscar Wilde
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro