193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Gratar de porc - sfaturi practice

Gratar de porc - sfaturi practice

      Trimite pe mail Printeaza
Gratar de porc - sfaturi practice
Cu porcul gatit pe gratar nu aveti cum sa dati gres niciodata. Carnea de porc poate fi pregatita oricum, oriunde si cu orice fel de saramura. Este destul de grasa, ce-i drept, insa daca o gatiti la gratar, o sa observati ca toata grasimea se topeste, facand-o mult mai delicioasa.

Pentru a va da seama cand este gatita carnea, incercati sa o desprindeti de pe gratar: daca ramane lipita inseamna ca nu a venit momentul inca. Se recomanda ca temperatura din interiorul fripturii sa fie de 71ºC. Acest lucru il puteti afla cu ajutorul unui termometru special pentru carne, care este de mare ajutor si nu costa nici foarte mult.

Bucatile de carne trebuie sa fie groase pentru a nu se usca in timpul gatirii si pentru ca produsul finit sa capete o culoare rozalie, apetisanta. Odata ce friptura s-a facut, trebuie luata de pe gratar, invelita in folie de aluminiu si lasata cateva minute "sa se odihneasca".
Daca vreti sa folositi diferite sosuri pentru gratar care contin si zahar, ideal este sa o faceti cu aproximativ 5-10 minute inainte sa luati carnea de pe gratar pentru a evita arderea ei.

Intotdeauna carnea gatita se va pune pe o farfurie curata, evitandu-se interactiunea cu zeama ramasa de la carnea cruda. Carnea de porc contine bacterii care se distrug numai prin gatit, de aceea este foarte important ca friptura sa fie bine patrunsa.

Este bine de stiut ca, daca tineti carnea de porc la saramura, aceasta va ramane frageda si nu se va usca. Nu exista expresia "a fost tinuta prea mult la saramura" pentru carnea de porc. Aceasta are nevoie de cel putin 3 ore pentru a asimila toate aromele si a deveni frageda. Carnea marinata se scoate din frigider si se lasa 30 de minute la temperatura camerei inainte de a fi pusa pe gratar.

Pe gratar, in afara fripturii de porc, puteti pregati si frigarui. Aveti nevoie de ceva pentru a taia cat mai rapid legumele, iar noi va recomandam un taietor de legume, care face ghirlande ce pot fi insirate cu usurinta pe bat. Cand faceti frigarui nu puneti foarte multa mancare, pentru a permite carnii si legumelor sa se gateasca uniform.
Daca folositi bete din lemn, este indicat sa le tineti in apa rece 15-20 de minute pentru a evita arderea lor.





Postat de Madalina Guta pe data de 2012-04-30 Vizualizari: 2341


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gratar de porc - sfaturi practice, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro