193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Gratar de pui - mici trucuri

Gratar de pui - mici trucuri

      Trimite pe mail Printeaza
Gratar de pui - mici trucuri
Carnea de pui este usoara si nu necesita prea multa pregatire pentru a fi preparata la gratar, fiind de aceea si foarte populara.

Trebuie sa tineti cont totusi de cateva indicatii de baza, pentru a va asigura ca serviti un gratar de pui perfect, fie ca este vorba de piept de pui la gratar, aripioare, pulpe sau frigarui.

Carne de pui in saramura
Indiferent de cum aveti de gand sa gatiti carnea de pui, este foarte important sa o puneti in saramura. Amestecul sarat in care tineti carnea cu o ora inainte de a o pune pe gratar are rolul de a o fragezi si o impiedica sa se usuce.

Pentru a verifica daca saramura pe care o folositi are concentratia ideala, asezati in ea un ou crud. Daca oul pluteste, ati nimerit combinatia de apa si sare. Pe langa sarea clasica, in acest amestec, puteti pune ce condimente si legume doriti, dupa gust.

Ca sa va asigurati ca nu tineti carnea de pui prea mult in sare, calculati cam 2 ore per kilogram sau 6-10 ore pentru un pui intreg, fata de numai 4 ore pentru bucati de pui.

Piept de pui la gratar
Fiind cea mai slaba carne de pui si taiat de obicei in felii subtiri, pieptul nu trebuie tinut prea mult pe gratar, ca sa nu se usuce. Cel mai bine este sa luati din cand in cand o bucata de piept de pe gratar si sa o crestati pentru a-i verifica stadiul de gatire.

Oricum, inainte de a aseza pieptul de pui pe gratar, se recomanda sa ungeti gratarul cu ulei, precum si partea de pui care intra in contact cu gratarul. Altfel, riscati sa se prinda de grilaj si chiar sa se arda. Inainte de a intoarce pieptul de pui, acesta trebuie uns si pe cealalta parte.

Timpul mediu in care se face pieptul de pui la gratar este de 6-8 minute, dar cel mai sigur este sa-l verificati din cand in cand, pana ce bucatile de pui nu mai sunt roz in mijloc.

Alte sfaturi pentru gratar de pui
- Asezati carnea de pui numai pe gratarul bine incins, pentru ca sucurile sa se pastreze inauntru.

- Nu folositi furculite pentru a intoarce carnea, ci clesti speciali. Carnea de pui intepata isi pierde din zeama delicioasa.

- Nu apasati carnea de pui prea tare pe gratar cu spatula. Se va usca si poate chiar sa ia foc.

- Intoarceti carnea de pui pe gratar o singura data, la jumatatea timpului estimat. Va fi mai suculenta.

- Dupa ce luati carnea de pui de pe gratar, asezati-o pe o farfurie curata si acoperiti cu folie de aluminiu.





Postat de Liana Hardt pe data de 2015-05-01 Vizualizari: 6878


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gratar de pui - mici trucuri, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro