193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Peste la gratar

Peste la gratar

      Trimite pe mail Printeaza
Peste la gratar
Sa pregatiti peste la gratar poate fi putin mai pretentios decat obisnuitii mici sau friptura de porc si de pui, dar merita cu siguranta sa incercati macar o data.

Pastrav la gratar
Pentru inceput, va propunem pastrav la gratar: este perfect datorita dimensiunii, dar si pentru ca absoarbe foarte bine aroma de fum, indiferent daca e gatit intreg sau file.

Ca sa va asigurati ca bucatile de peste nu cad prin gratar, le puteti pune intr-un grill special. O alta varianta ar fi sa va asigurati ca gratarul pe care asezati pestele este perfect curat, dupa care il ungeti cu ulei si abia apoi il incingeti.

Pestele pe gratar nu trebuie manipulat prea mult, ca sa nu-si piarda sucurile delicioase. Cel mai bine este sa folositi o maxi-spatula rezistenta la temperaturi inalte (suficient de lata si totodata subtire), iar asta de doar 2 ori: cand intoarceti pestele la jumatatea timpului de gatit si cand il luati de pe gratar la final.

Avantajul pastravului intreg la gratar este ca nu trebuie sa va ingrijorati ca se va desface in bucati si, in plus, il puteti umple cu ce legume si condimente doriti. Daca preferati ceva clasic, retineti ca vedetele sunt feliile de lamaie, cateii de usturoi si firele de rozmarin.

Dupa ce luati pastravul de pe gratar, atat pielea, cat si oasele se desprind foarte usor. Timpul pe gratar pentru pastravul intreg este de aproximativ 12 minute, in timp ce pentru fileuri este de 7-8 minute.

Alte sfaturi pentru peste la gratar
- Cand faceti peste la gratar, e bine sa aveti la indemana zeama de lamaie si unt, cu care sa ungeti din cand in cand pestele, pentru a-l aroma si ca sa nu se usuce.

- O alta metoda delicioasa pentru peste la gratar este sa-l impachetati bine in folie de aluminiu. Daca folositi bucati de peste, le puteti impacheta impreuna cu ceapa, ardei gras si condimente pentru peste.

- Tonul la gratar se poate servi cu sos wasabi sau otet balsamic redus.

- Daca vreti sa serviti creveti la gratar, puneti-i pe frigarui si folositi gratarul la temperatura medie.

- Daca un peste intreg nu incape in grill-ul special pentru peste, taiati-i capul si coada.





Postat de Liana Hardt pe data de 2012-04-30 Vizualizari: 2653


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Peste la gratar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Linistea este calmul mintii, este pentru spirit ceea ce somnul este pentru corp, hrana si improspatare"
William Penn
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro