193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cateva idei pentru bucatarii incepatori

Cateva idei pentru bucatarii incepatori

      Trimite pe mail Printeaza
Cateva idei pentru bucatarii incepatori
Pestele prea uleios sau cu iz puternic se poate depune intr-un container din plastic acoperit care se umple cu lapte si se lasa peste noapte la frigider. Dimineata se spala cu apa rece, iar la gatit va fi mai putin gras si cu un miros placut.

Supele sau ciorbele prea sarate se dreg cu o lingura de zahar si una de otet care se adauga in oala aflata la fiert.

Cartofii piure pot arata mai pufosi daca se adauga un sfert de lingura de praf de copt in cartofii fierti inainte de a-i strivi.

Atunci cand vreti sa masurati cantitatea de miere de albine, zahar sau alt ingredient lipicios si nu doriti sa se lipeasca de peretii recipientului ungeti marginile cu putin ulei de masline.

Painea la cuptor si placintele pot arata mai aspectuos daca le ungeti usor cu un amestec de albus de oua inainte de a le pune la cuptor.

Zaharul intarit in punga sau in cutie se inmoaie prin adaugarea unei felii de mar proaspat si se asteapta una sau doua zile.

Chiftelutele si perisoarele pentru ciorba se fac mai usor cu o lingura pentru inghetata.

Costita si slanina isi pastreaza un aspect mai consistent daca se clatesc cu apa rece inainte de a le praji.

Carnea se gateste mai usor daca e lasata o ora la temperatura camerei. Se va fragezi mai uniform si va cere mai putin timp la gatit.

Daca vreti carnea de pui mai condimentata adaugati condimentele inainte si nu dupa ce o prajiti.

De fiecare data cand prajiti ceva in tigaie incercati sa cuprindeti ingredientele cu totul in ulei folosind o sita speciala.

Lamaile, portocalele sau alte fructe folosite la prepararea sucului de casa dau mai mult suc daca se lasa mai intai cateva secunde in apa fiarta.

usturoiul se curata foarte usor daca il puneti la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-04-20 Vizualizari: 5892


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cateva idei pentru bucatarii incepatori, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro