193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Gatit cu aburi

Gatit cu aburi

      Trimite pe mail Printeaza
Gatit cu aburi
Pentru gatit, un lucru bun este reducerea cantitatii de apa, deoarece apa prea multa poate determina pierderea calitatilor nutritive. Gatitul la aburi nu inseamna numai sa reduci consumul de apa, ci si renuntarea la ulei sau grasimi, o schimbare binevenita pentru organism.

Consideri ca este momentul sa renunti la cateva kilograme, dar nu esti pregatita sa renunti si la mancarea gustoasa? Pai de ce ar fi nevoie sa faci asta cand poti gati extrem de sanatos si fara grasimi, la aburi, folosind atat aragazul, cat si cuptorul cu microunde.

Exista multe avantaje notabile ale gatirii la aburi: cantitatea ridicata a valorii nutritive, vitaminele nu se mai pierd prin abur si nici nu se dilueaza cu apa, grasimile nesaturate nu sunt captate de alimente, legumele preparate sunt mult mai gustoase deoarece sunt facute in suc propriu.
Atunci cand gatesti legume la aburi este important sa adaugi putina sare. Altfel, acestea vor avea un gust fad, iar sarea adaugata ulterior nu poate repara acest lucru.

Daca vrei sa incepi un trai de viata sanatos si ai optat pentru gatitul la aburi e bine sa stii ca orice fel de mancare poate fi gatit astfel. Peste sau carne fara grasimi? Nici o problema. Incearca Vasul de gatit cu aburi Mastrad din silicon - acesta coace repede carne si peste fara grasimi, conservand savoarea si vitaminele. Se poate aduce la masa direct din cuptorul traditional sau cel cu microunde.

Carnea si legumele contin o cantitate mare de apa care, odata pastrata in interiorul vasului, se transforma in aburi ce vor determina fierberea mancarii. Caldura trebuie sa fie distribuita uniform in vasul de gatit pentru a realiza acest lucru, de aceea se recomanda gatitul la foc mic si mancarea trebuie concentrata spre interior. Oalele facute pentru gatitul la aburi au o valva speciala pentru aburi care va incepe sa fluiere atunci cand mancarea este gata.

Cand gatesti in acelasi timp legumele cu carnea trebuie sa ai grija ca bucatile sa fie taiate egal pentru ca acestea sa se faca simultan. Trebuie retinut ca mancarea nu trebuie sa stea in apa, altfel gatitul va fi prin fierbere si nu la aburi. Vasul pentru gatit cu aburi la microunde are un compartiment special unde se pune apa, iar gaurile din capac permit vaporilor sa iasa.

Pentru a obtine o aroma mai interesanta, stropiti carnea sau legumele gatite la aburi cu niste zeama de lamaie.
In rest, despre gatitul la aburi numai de bine: reduci timpul petrecut in bucatarie, energia consumata si grasimile care fac atata rau organismului.





Postat de Madalina Guta pe data de 2012-05-02 Vizualizari: 2728


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gatit cu aburi, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre mama: Indiferent de cat mananci,niciodata nu esti prea gras, incat mama ta sa nu iti mai dea nimic de mancare"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro