193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Cum servim branzeturile

Cum servim branzeturile

      Trimite pe mail Printeaza
Cum servim branzeturile
Platourile cu branzeturi pot fi servite la inceputul mesei, ca aperitiv, dar si ca desert, combinate cu fructe precum struguri, capsuni, pepene, kiwi, pere. Adorate de gurmanzi, sunt excelente pentru petreceri.

Ce branzeturi folosim si cum le alegem?
Ideal este sa va faceti o lista de cumparaturi in functie de numarul de invitati si complexitatea petrecerii. Pentru aceasta sunt necesare cel putin 3 tipuri de branza:
- moi, cum sunt Brie sau Camembert, care se pot tartina usor;
- semi-moi, precum cea Bleu, Roquefort sau cele afumate;
- o branza tare, cum ar fi Cheddar.
Pentru platouri elaborate, optati pentru 5 feluri de branza. Se spune ca numarul acestora trebuie sa fie impar deoarece se creeaza un echilibru placut vederii.

Cum asezam branzeturile?
Branzeturile moi, precum Brie, se lasa intregi. Pot fi servite cu paine prajita sau biscuiti. Alegeti o paine speciala (felii de baghete cu susan sau nuca, grisine, mini-prajiturele de orez). Cele tari, "mature", cum ar fi parmezanul, branza Beaufort, Cheddar, pot fi taiate in bucatele (nu felii) sau triunghiuri. Branza de capra sau branza feta pot fi maruntite, asezonate cu ulei de masline si ierburi aromatice. Puteti adauga langa platouri si un bol cu masline marinate.

Pentru platoul cu branzeturi ce tine loc desertului, alegeti drept garnituri fructe confiate, felii de fructe proaspete, migdale, miere.
Aranjati platourile cu cel putin o ora inainte de sosirea invitatilor. Chiar daca in prealabil se pastreaza in frigider, branza trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a fi savurata la adevarata sa valoare.

Nu uitati de ustensile!
Cate un cutit pentru fiecare tip de branza (pentru a evita amestecarea aromelor), furculite speciale si scobitori. Astfel, fiecare isi poate taia de pe platou cat doreste.

Iata cateva din cele mai populare tipuri de branza:
Camembert (numita dupa un sat din Normandia, dateaza din secolul 18; din lapte pasteurizat de vaca, este o branza moale. Are un gust delicat usor sarat);
Brie de Meaux (are o istorie indelungata fiind una din cele mai cunoscute tipuri de branza din lume; se obtine din lapte de vaca si are o usoara aroma de fructe si alune de padure);
Roquefort (din lapte de oaie, face parte din categoria branzeturilor albastre; are o textura semi-moale si o aroma pregnanta, intepatoare);
Cheddar (originara din Marea Britanie, este o branza tare, din lapte de vaca, are o culoare alb-galbuie; cu cat este mai matura branza, cu atat aroma sa este mai puternica);
Feta (din lapte de capra sau oaie, originara din Grecia, are o textura faramicioasa si un gust sarat).

In lume exista peste 500 de tipuri de branza, astfel ca varietatea platourilor va fi limitata doar de imaginatia dvs. si de papilele gustative! Puteti combina texturi si culori multumind astfel toate gusturile.





Postat de Oana Vasile pe data de 2012-05-18 Vizualizari: 7690


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum servim branzeturile, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro