193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Gatim cu spanac - sfaturi si idei de retete

Gatim cu spanac - sfaturi si idei de retete

      Trimite pe mail Printeaza
Gatim cu spanac - sfaturi si idei de retete
Se spune despre spanac ca este una dintre cele mai bune legume, intarind sistemul imunitar, regland glicemia si curatind organismul de toxine. Indiferent ca il pregatim sau il mancam crud, este important sa stim cum sa-l spalam si sa-l folosim drept ingredient in diverse retete. Sezonul spanacului inseamna intervalele martie – mai si septembrie – octombrie.

Cum se pregateste spanacul
1. Intotdeauna opteaza pentru spanacul cultivat cat mai natural. Majoritatea dintre noi prefera sa aleaga produsele curatate, insa trebuie sa stiti ca ele au fost cultivate cu pesticide si ierbicide. In plus, mare atentie la frunze. Acestea nu trebuie sa aiba pete maro sau galbene ori sa fie decolorate. Daca arata un pic ofilite e posibil sa fi fost culese in afara sezonului. Indeparteaza frunzele decolorate sau vestejite, cozile dure si radacinile.

2. Umple o oala cu apa curata, filtrata, pune 2-3 linguri de suc de lamaie sau orice alt acid de masa, precum este otetul, si inmoaie frunzele cel putin 5 minute. Acest lucru va ajuta la curatarea mai profunda a spanacului. Nu sari peste acest pas. Este foarte important ca proprietatile acidului sa extermine toate creaturile minuscule din buchetelele de spanac.

3. Clateste frunzele. Spanacul are reputatia de a fi o leguma murdara, deci trebuie sa o speli si sa o clatesti de cateva ori, pana in momentul in care apa ramane curata.

4. Scoate spanacul fie intr-o caserola speciala, fie pe prosoape de bucatarie pentru a absorbi foarte repede apa.

5. E mai usor sa toci spanacul cand e adunat. Ruleaza-l, iar apoi baga cutitul de-a lungul lui pentru a-l taia in doua. Apoi taie-l marunt.

Cum sa gateste spanacul
1. Fierbere. Este cea mai buna tehnica atunci cand vrei sa-l dezgheti sau sa faci piure. Spanacul este gata atunci cand frunzele sunt complet inmuiate, dar inca de un verde intens.

2. Piure. E folosit mai ales in cazul copiilor mici si in bucataria indiana.

3. Gatit la tigaie. Prajeste prin agitare cu usturoi si ghimbir. Asezoneaza cu tofu si sos de arahide. Spanacul il mai poti sota cu usturoi, ulei si fasii de ardei rosu, tot cam in 2 minute, apoi adauga suc de lamaie. Nu trebuie omise nici omletele si frittatele.

4. Incorporat negatit in salate.


Cand e gatit, spanacul isi micsoreaza mult volumul. Asadar, trebuie sa te asiguri ca ai suficient.

Poti sa-ti creezi propria reteta vegana alegand din lista urmatoare alimentele care se potrivesc perfect cu spanacul: ienibahar, sunca, ardei gras (in special rosu), sirop de orez brun, unt, cardamom, morcovi, branza, chimion, curry, ulei de masline extravirgin, usturoi, ghimbir, hrean, praz, lamaie, menta, ciuperci, mustar, nucsoara, migdale, nuci, masline, ceapa, portocale, piper negru, stafide, seminte de dovleac, tarhon, rosii, otet, iaurt.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-05-25 Vizualizari: 12949


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gatim cu spanac - sfaturi si idei de retete, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Procurati-va branza, ouale, laptele si smantana cat mai proaspete si dintr-o sursa de incredere.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Descoperirea unui nou fel de mancare provoaca unui om mai multa fericire decat descoperirea unei noi stele"
Anthelme Brillat-Savarin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro