193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Gatim cu cafea macinata sau fiarta

Gatim cu cafea macinata sau fiarta

      Trimite pe mail Printeaza
Gatim cu cafea macinata sau fiarta
Cand auzim de cafea ne gandim imediat la diminetile somnoroase cand mergem direct la ibric si la aroma de boabe macinate care se imprastie in toata casa. Cafeaua este o bautura preferata de foarte multe persoane, dar ea incepe sa fie utilizata din ce in ce mai mult la gatit, si nu numai pentru deserturi. Folosita drept condiment sau fiarta pentru a completa o reteta, ea da un plus de savoare mancarurilor.

Cafeaua poate fi utilizata macinata si fiarta.
In primul rand, e un condiment excelent pentru carne sau chiar peste si fructe de mare. Intrucat are o aroma intensa, e preferabil sa fie pusa mai putina in mancare. Daca mai doresti, poti adauga pe parcurs. Mai mult, o poti combina cu niste alimente mai usoare, precum cartofi sau mazare, pentru a contrabalansa aroma amaruie.

Cafeaua macinata merge de minune cu gratarul intrucat ii da o aroma de afumat. Ea intensifica aroma carnii de vita, de porc si de pui. Intrucat este puternica, trebuie utilizata cu alte arome puternice.
Cafeaua fiarta da o usoara aroma supelor, fripturilor, sosurilor si marinatelor.

Tipuri de cafea
Cafeaua poate fi clasificata nu numai in functie de origine, aroma sau gust, ci si de aspect. Astfel, cafeaua bruta este precum sarea, mai grunjoasa; cea medie e usor granuloasa, mai mult ca nisipul; cafeaua fina este placuta la atingere, un pic mai fina decat zaharul granulat sau sarea de masa. Cafeaua extrafina e mai fina decat zaharul, dar nu chiar sub forma de pudra, la atingere simtindu-se granulatii foarte mici. Cafeaua turceasca este o pudra precum faina.

Exista 7 feluri de cafea: americana, franceza, italiana, europeana, vieneza, instant, uscata si inghetata si decafeinizata (cafeina este eliminata din babe inainte de prajite cu ajutorul unui solvent chimic. Blue Mountain este cea mai ieftina cafea de lux din lume si e produsa in Jamaica, iar Kopi Luwak, cea mai scumpa. Acest ultim sortiment este si cel mai rar din lume, intrucat procesul de fabricatie este destul de complicat.

Mici trucuri despre cum se fierbe cafeaua
1. Nu pune niciodata apa fierbinte in ibric sau in masina de facut cafea. Intotdeauna foloseste apa rece pentru a-i da timp sa ia din aroma.

2. Daca vrei o cafea mai slaba, ia-o de pe foc imediat cum a inceput sa fiarba. In cazul in care preferi sa fie mai tare, las-o pana la final.

3. Evita sa cumperi boabe de cafea aromata. Din cauza uleiurilor cu care au fost stropite boabele de cafea si care aproape ca nu se mai pot curata de pe peretii cafetierei, e posibil sa bei o cafea cu un gust ciudat.

4. Daca doresti o bautura aromata, opteaza pentru sirop de cafea. Miroase frumos si e consistent.

5. Atunci cand pregatesti cafeaua la ibric, adauga un varf de cutit de sare pentru a-i mentine aroma, dar si pentru a-i elimina acidul.

6. Tot in cazul in care o faci la ibric, inainte sa fiarba pune un betisor de scortisoara. Daca o pregatesti la filtru, atunci presara nucsoara sau scortisoara in ceasca, inainte de a se raci.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-06-06 Vizualizari: 2922


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gatim cu cafea macinata sau fiarta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu uitati de aperitivele de regim precum broccoli, salata verde sau sparanghel acompaniate de un sos usor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Lumea e compusa din doua grupe mari: cei care au mai multa mancare decat pofta de mancare si cei care au mai multa pofta decat mancare"
Nicolas Chamfort
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro