193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum depozitam cafeaua si trucuri practice

Cum depozitam cafeaua si trucuri practice

      Trimite pe mail Printeaza
Cum depozitam cafeaua si trucuri practice
Majoritatea dintre noi suntem obisnuiti sa bem tot felul de sortimente de cafea. Intrucat este un pic mai pretentioasa, trebuie sa avem in vedere cateva lucruri. In primul rand, ea isi pierde foarte repede din aroma si gust, indiferent daca este boabe sau macinata. In al doilea rand, precum usturoiul, cu cat este mai maruntita, cu atat este si aroma mai puternica.

Un varf de cutit de sare pus in cafea ajuta la prevenirea acidului din bautura.
Ca sa poata fi utilizata in sosuri, trebuie inghetata in formele de gheata.
Pentru o aroma deosebita, in cafea se pot pune scortisoara, nucsoara etc.

Cum se pastreaza cafeaua
Atunci cand e vorba de cafea, trebuie evitate doua lucruri: aerul si umezeala. Boaba de cafea isi pierde destul de repede aroma, asadar este important sa stim cum sa o depozitam. Cafeaua boabe poate fi pastrata in cutii inchise ermetic, intr-un loc racoros, intunecat si uscat, pana la doua saptamani. Ca sa intre cu cat mai putin aer in contact, umpleti pana sus recipientul cu cafea.

Pentru o perioada mai mare de timp trebuie pusa in vid, pentru a nu intra in contact cu umezeala, si bagata in frigider. Astfel rezista aproximativ 3 luni. Aceasta ultima varianta este mai putin recomandata intrucat cafeaua are proprietatea de a absorbi mirosul si gustul alimentelor din jur. In plus, isi cam pierde din savoare din cauza ca procesul de inghetare dezintegreaza uleiurile naturale existente in boabe.
Daca o scoti de la rece, nu o mai baga inapoi. Risti sa isi piarda toata aroma.

Din momentul in care este deschisa punga, cafeaua incepe sa-si schimbe gustul si nu mai are aceeasi prospetime. Pentru a o pastra cat mai mult, trebuie mutata in cutii de sticla sau ceramica, in care sa nu intre aerul. Poate fi pusa si intr-un recipient de plastic daca e tinuta intr-un loc racoros si intunecat. Daca preferi sa o tii in ambalajul original, ai grija sa-l inchizi bine.

Cafeaua macinata trebuie consumata cam in doua saptamani.
Cel mai bine, daca vreti sa va bucurati de o cafea deosebit de aromata, este sa macinati boabele in fiecare zi.

Ce poti face cu restul de cafea:
- stropeste plantele din gradina pentru a le feri de daunatori;
- curata vesela;
- un peeling precum in cabinetele de infrumusetare.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-06-06 Vizualizari: 3956


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum depozitam cafeaua si trucuri practice, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro