193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Broccoli - sfaturi pentru gatit si depozitat

Broccoli - sfaturi pentru gatit si depozitat

      Trimite pe mail Printeaza
Broccoli - sfaturi pentru gatit si depozitat
Chiar daca broccoli se gaseste tot timpul anului in supermarketuri, perioada sa de maturitate este toamna.

Cum se alege
Cand vrei sa cumperi broccoli, cauta legumele cu frunze de un verde aprins si tari si tulpini subtiri. Acestea din urma trebuie sa fie mai lemnoase, semn al gradului de coacere. Floarea compacta, inchisa destul de bine si de un verde puternic e semn al unei legume bune pentru consum. Cand cumperi broccoli, ai grija sa nu aiba zone in care sa fie moale. E de preferabil sa eviti legumele cu pete galbene sau maro. In cazul in care buchetelele au portiuni galbene inseamna ca leguma este imbatranita.

Cum se depoziteaza
Iata cateva informatii esentiale despre consumul de broccoli:
- trebuie consumat cat mai repede;
- inainte de a baga leguma in frigider, opareste-o si inveleste-o in prosoape absorbante de bucatarie. Trebuie consumata in 2-3 zile;
- intrucat are nevoie de aer, broccoli nu trebuie depozitat in recipiente de plastic inchise etans. Daca il pui in punga de plastic, ai grija ca aceasta sa permita circulatia aerului;
- pentru inghetare, spala leguma bine si tai-o in bucati. Pune-o apoi la aburi sau opareste-o timp de 5 minute. Dupa aceea bag-o in apa rece, usuc-o bine si depoziteaz-o in pungi sau cutii. Rezista inghetata chiar si un an.

Cum se gateste
- prin gatire la aburi si prajire, aroma si savoarea vor fi mai puternice;
- broccoli se taie pe lungime pentru ca mancarea sa fie gata mai repede;
- daca vrei sa gatesti pentru aceeasi mancare si tulpina, si buchetelele, pune in oala prima data tulpina, intrucat are nevoie de mai mult timp decat buchetelele pentru a se patrunde;
- majoritatea bucatarilor prefera sa decojeasca tulpinile mai groase;
- pentru a gati buchetelele de broccoli, aranjeaza-le uniform in vas;
- broccoli la aburi se face cam in 7 minute. Din cand in cand trebuie luat capacul de pe oala pentru a iesi aburul, care ajuta leguma sa-si mentina culoarea verde aprins;
- broccoli nu trebuie spalat decat inainte de a fi gatit;
- intotdeauna, zeama de lamaie se adauga la final;
- daca ai nevoie numai de buchetele, nu arunca tulpinile. Cojeste-le, opareste-le si ingheata-le. Vor rezista pana la 3 luni.

Cum se serveste
- sos din broccoli;
- salate cu carne, branza, ardei, dovlecei, iaurt etc;
- aperitive: rulada, tarte, piure;
- supe.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-06-11 Vizualizari: 6156


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Broccoli - sfaturi pentru gatit si depozitat, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Frisca este obligatorie de sarbatori deci cautati sa fie pe cat posibil si proaspata, si foarte gustoasa.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro