193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum sa ascunzi legume in mancarea copiilor

Cum sa ascunzi legume in mancarea copiilor

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa ascunzi legume in mancarea copiilor
Multi copii refuza sa manance legume sub orice forma. Crude, fierte, calite usor, ele sunt date imediat la o parte, astfel ca pentru parinti devine o problema modul in care pot avea grija de sanatatea celor mici. Cu putina imaginatie, situatiile neplacute de acest fel pot fi evitate. Cateva trucuri in acest sens iti vor fi de un real folos.

1. Ascunde legumele in sosurile de paste. Incearca sa potrivesti culorile pentru a-i pacali pe micii detectivi, alegand piureul de conopida pentru sosurile albe si morcovi, iar dovlecelul si ardeiul gras pentru sosurile rosii.

2. Incorporeaza legume in carne tocata. Chilli cu carne si spaghetele bologneze sunt printre preferatele copiilor. O ceapa rumenita usor, niste morcovi, zucchini, ciuperci si o mana de fasole nu vor afecta cu nimic gustul final si nici nu vor putea fi recunoscute in mancare. Ca sa nu poate fi recunoscute, e bine sa dai legumele printr-un blender sau robot de bucatarie.

3. Adauga legume in prajiturile preferate. Foloseste-te de ideea ca celor mici le plac prajiturile si alege-le pe cele in care poti pune morcovi, zucchini etc. Ce-ar fi sa incerci negrese cu sfecla rosie, briose cu spanac si rosii, placinta cu dovlecel, gogosi cu legume marinate etc.?

4. Mancarurile favorite pot ascunde legume. Pizza, burgeri, placinte, iata cateva dintre mancarurile pe care le adora copiii si in care poti include si legumele mai putin dorite de ei. Pune ciuperci intr-o pizza cu carne de pui, ceapa verde si morcovi in pateuri, dovlecel in chiftelele pentru hamburger si bucatele de legume radacinoase in placinte.

5. Aperitivele, gen pateuri, sushi, falafel, sunt alta optiune pentru a-i determina pe copii sa consume legume.

6. Smoothie de legume. Mixeaza in blender o banana cu o cana de suc de mere, cativa morcovi maruntiti, iaurt sau lapte si putina gheata.

Cum ascunzi diverse legume
Broccoli. Poate fi inclus in orice mancare cu branza, daca este maruntit foarte fin. In cazul in care copilul nu poate sau nu vrea sa manance produse lactate, pregateste-i orez. Furnizeaza: proteine, niacina, calciu, fier, seleniu, vitaminele A, B6, C, magneziu, fosfor, mangan, potasiu etc.

Morcovi. Se potrivesc cu orice fel de branza sau sosuri cremoase. Au un continut important de: vitaminele A, B6, C, K, acid pantotenic, fier, potasiu, fibre, mangan.

Spanac. Chiftelele din spanac sunt bune cu piure de cartofi, tot felul de sosuri, paste. Are un aport important de: proteine, fosfor, fibre, vitaminele A, B6, C, E, K, calciu, fier, magneziu, potasiu, mangan, seleniu.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-06-18 Vizualizari: 2216


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa ascunzi legume in mancarea copiilor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Instruirea mintii este la fel de necesara ca hrana pentru corp"
Cicero
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro