193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum pastram alimentele mai mult in timpul verii

Cum pastram alimentele mai mult in timpul verii

      Trimite pe mail Printeaza
Cum pastram alimentele mai mult in timpul verii
Vara, mancarea nu rezista la fel de mult precum in restul anului nici macar in frigider. Temperaturile ridicate inseamna mai multe bacterii, o igiena alimentara si mai stricta si o protectie in plus pentru alimente. Simtul olfactiv reprezinta principalul mod in care ne putem da seama daca mancarea incepe sa se altereze. Daca se simte un miros diferit, e mai bine sa nu riscam. Iata cateva solutii pentru a pastra mai bine mancarea in timpul verii:

1. Depozitarea in pungi inchise ermetic si inghetare. Datorita etanseitatii, proprietatile alimentelor se pastreaza mai mult timp, intrucat nu permite patrunderea oxigenului. Temperaturile scazute fac ca apa din mancare sa se solidifice, favorizand conservarea nutrientilor. Mai mult, e bine sa utilizam folie de aluminiu, folie alimentara etc., intrucat acestea impiedica raspandirea bacteriilor.

2. Cand mergi la cumparaturi, pune produsele inghetate in cos inainte de a face plata, iar cand ajungi acasa, baga-le pe ele prima data in frigider / congelator.

3. Pentru depozitarea in siguranta a alimentelor, utilizeaza cutii de genul celor in care iti iei pranzul la serviciu. Daca e putina mancare, inveleste farfuria in folie alimentara.

4. Verifica legumele si fructele sa nu aiba pete galbene ori sa fie prea moi cand le pui in frigider. Daca unul singur e alterat, le poate strica si pe celelalte.

5. Verifica frigiderul pentru a vedea daca functioneaza la parametri normali. Daca are prea multa gheata, atunci e bine sa-l cureti. In caz contrar, temperatura din interior va scadea, iar procesul de alterare a produselor va fi grabit.

6. Pe langa faptul ca trebuie sa-l cureti, e bine si sa tii in ordine produsele din frigider. Cele mai perisabile trebuie puse pe rafturile de mai sus, pentru a fi mai aproape, in cazul anumitor frigidere, de partea cu congelatorul.

7. Nu baga mancare fierbinte in frigider sau congelator si ai grija sa nu impiedici ventilarea.

8. Deschide cat mai putin usile la frigider si congelator, pentru a patrunde cat mai putin aer.

9. Nu uita de termenul limita al produselor. Verifica-le intotdeauna pentru a nu avea surprize nedorite.

10. Daca vrei sa decongelezi un produs, e indicat sa o faci la rece, adica sa-l pui intr-un vas si sa-l lasi pe rafturile de mai jos ale frigiderului.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-06-20 Vizualizari: 2297


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum pastram alimentele mai mult in timpul verii, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru supe si ciorbe apelati la o diversitate mare a legumelor si nu la condimente praf.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro