193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Gatim cu fructe - sfaturi practice

Gatim cu fructe - sfaturi practice

      Trimite pe mail Printeaza
Gatim cu fructe - sfaturi practice
Utilizarea fructelor in diverse retete este veche de sute de ani. Suntem obisnuiti sa le intalnim cel mai des in tot felul de deserturi, dar si retetele propriu-zise contin fructe, iar in cazul unora chiar este indicata gatirea, pentru ca antioxidantii sa fie absorbiti mai usor. Spre exemplu, licopenul, cel care da culoarea rosie a pepenelui si a tomatelor.
Mai mult, fructele gatite ajuta digestia si sunt recomandate in special persoanelor care sufera de constipatie sau de diverse probleme cu stomacul.

Cum gatim cu fructe
Cel mai la indemana mod de a consuma fructe este sa le spalam si sa le mancam imediat. Dar pot fi si gatite, fara a pierde din nutrienti. Iata care sunt metodele:
- coacere. Feliaza piersicile, toarna putina miere de albine pe ele, presara ghimbir si arahide, apoi introdu-le la cuptor si tine-le asa pana cand se inmoaie.
- fierbere. In general, este o metoda prea dura pentru majoritatea fructelor. Cand vrei sa le fierbi, doar introdu-le in apa fierbinte. Fierbe niste mere cu zeama de lamaie si scortisoara, dupa care trece-le prin blender.
- la aburi. Fructele isi pastreaza vitaminele B si C, betacarotenul si mineralele, dar nivelul lor poate scadea. Acest lucru nu e valabil si pentru gatirea la gratar. Nectarinele sunt delicioase facute la aburi.
- prajire. Toppingul pentru o inghetata fara calorii poate fi pregatit din ananas si mango in sos de ghimbir si miere de albine.
- sotare. Cateva felii de mar si para se pun intr-o tigaie cu un pic de unt si se tin pe foc pana in momentul in care se inmoaie. Se adauga gem si felii de portocale, apoi se iau de pe foc si se servesc.
- la gratar. Fructele la gratar sunt foarte dulci si aromate, datorita caldurii, aceasta caramelizand zaharurile. Ele constituie un desert gustos, garnitura pentru diverse mancaruri sau chiar aperitiv. Pentru ca fructele sa nu se prinda de gratar, e bine sa-l stropesti cu putin ulei de gatit.

Imediat cum ai taiat fructul, baga-l in apa pentru a absorbi lichid si pentru a preveni uscarea pe grill. Putina zeama de lamaie va impiedica oxidarea.
Pune bucati de fructe in betisoarele pentru frigarui si asaza-le pe gratar. Fructele precum merele si perele se pregatesc foarte repede.
Nectarinele, piersicile si prunele se inmoaie foarte repede daca sunt tinute mai mult decat trebuie pe grill.

Stiati ca... fructele gatite, consumate dupa-amiaza sau noaptea, te relaxeaza mai mult decat cele crude?





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-06-22 Vizualizari: 2267


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gatim cu fructe - sfaturi practice, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Papadia
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro