193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Afine - beneficii si sfaturi de gatit

Afine - beneficii si sfaturi de gatit

      Trimite pe mail Printeaza
Afine - beneficii si sfaturi de gatit
Afinele, unul din fructele verii, si-au castigat popularitatea datorita gustului si proprietatilor pe care le au. Americanii le consuma de sute de ani. Ele se mai intalnesc si in bucataria mediteraneana, asiatica etc. Iata cateva informatii esentiale despre afine.

Beneficii pentru sanatate:
- dintre toate fructele si legumele, afinele se remarca printr-un continut foarte mare de antioxidanti. Acestia combat actiunea radicalilor liberi, cum ar fi cea asupra ADN-ului;
- dupa multi ani de studii, s-a stabilit clar ca ne pot imbunatati memoria;
- pot fi consumate de persoanele diagnosticate cu diabet de tip 2 sau obeze (le satisfac pofta de dulce si le mentin in limite normale nivelul de zahar din sange);
- regleaza presiunea arteriala;
- reduc colesterolul rau;
- impiedica blocarea vaselor sanguine;
- antocianina din afine ne protejeaza retina de toxicitatea oxigenului, dar si de soare. Retina este una din putinele componente ale corpului uman cu un risc foarte mare de a fi afectata de stresul oxidativ (denumire utilizata pentru afectiunile cauzate de moleculele de oxigen distrugatoare, si anume radicali liberi);
- potrivit unor cercetari, afinele ne protejeaza de cancerul de colon, mamar, esofagian etc.

Selectie si depozitare
La fel ca la zmeura, trebuie alese afinele cat mai colorate si mai ferme. Pentru a le verifica prospetimea, agitati usor recipientul in care sunt puse. Daca bobitele se misca de ici-colo inseamna ca pot fi cumparate; in caz contrar, sunt foarte moi si in curand vor prinde mucegai. La contactul cu apa incep sa se degradeze.

Acelasi test, cu agitatul recipientului, poate fi aplicat si in cazul afinelor inghetate. In cazul in care bobitele nu se misca e posibil sa fi fost dezghetate si apoi reinghetate.

Inainte de a fi puse in frigider trebuie verificate pentru a vedea daca nu sunt bobite deja moi sau cu mucegai.
In frigider, puse intr-o cutie cu capac, rezista pana la 3 zile. Daca sunt tinute la temperatura camerei mai mult de o zi, e posibil sa se altereze. Inainte de a fi inghetate trebuie spalate si uscate cu niste prosoape de bucatarie. Conform unui studiu, se pare ca nu-si pierd aproape deloc din proprietati atunci cand sunt inghetate.

Servire
- se spala cu putin timp inainte de a fi consumate;
- daca sunt folosite in retete care nu necesita gatire, atunci trebuie dezghetate si uscate.
Iata cateva idei de servire:
- mic dejun - se poate pregati un shake din iaurt si afine;
- cu cereale;
- gem;
- amestec de iaurt, afine si ghimbir.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-06-29 Vizualizari: 2494


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Afine - beneficii si sfaturi de gatit, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu uitati sa introduceti si un meniu vegetarian alternativ in meniul final.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Foamea-i cel mai bun bucatar"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro