193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Coacaze - beneficii si sfaturi de gatit

Coacaze - beneficii si sfaturi de gatit

      Trimite pe mail Printeaza
Coacaze - beneficii si sfaturi de gatit
Despre coacaze se stie ca sunt originare din Tibet si au ajuns in Europa in urma cu aproximativ 400 de ani. Planta in sine poate sa atinga chiar si 1,5 m inaltime.

Beneficii pentru sanatate:
- contin: tanin, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina P, potasiu, magneziu, calciu etc.;
- sunt bune diuretice (recomandate persoanelor care sufera de oligurie, adica de micsorarea volumului urinei), antisudorifice, antireumatice, combat colita si guta;
- datorita vitaminei C, coacazele se folosesc in tratarea bolilor cardiovasculare, pentru prevenirea insuficientei cardiace si a accidentelor vasculare, cresc rezistenta vaselor capilare si reduc hipertensiunea;
- imbunatatesc circulatia periferica, afectata la femeile aflate la menopauza;
- curata sangele de toxine;
- stimuleaza digestia, functionarea ficatului, a pancreasului, a splinei si a rinichilor;
- reduc stresul si oboseala;
- in ceea ce priveste uzul extern, coacazele trateaza abcese, dermatoze, eczeme, intepaturi de insecte.

Selectare si depozitare
Intotdeauna trebuie alese bobitele care stralucesc, au culoare puternica, sunt tari si nu au urme de zgarieturi.
La congelator trebuie bagate numai coacaze proaspete. Mai intai se spala si se usuca bine, apoi se pun intr-o tava de copt si se baga in frigider. Dupa cateva ore se transfera intr-o punga si se depoziteaza in congelator. Daca atunci cand le scoateti din congelator sunt lipsite de culoare, lipicioase si nu mai au coaja tare, trebuie aruncate, intrucat nu mai sunt bune.
In frigider rezista cateva zile, putin mai mult decat zmeura si afinele.

Servire
E de preferat sa evitati utilizarea coacazelor in retete care necesita gatire pentru a nu-si pierde din savoare. Coacazele negre se folosesc pentru peltea, vin, sirop. Cele albe si rosii se consuma proaspete sau sub forma de suc, jeleu.
Iata cateva idei de servire:
- ceai. Se pun 2 linguri de frunze de coacaze, maruntite, in 250 ml de apa clocotinda;
- suc. Se obtine din 4 frunze mai mari si 400 de bobite. Se bea simplu sau diluat cu apa, de 3-4 ori pe zi;
- crema. Se freaca bobitele cu zahar;
- sirop. Se prepara prin presarea bobitelor;
- jeleu, gem, marmelada, lichior;
- piure.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-06-29 Vizualizari: 2859


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Coacaze - beneficii si sfaturi de gatit, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Orice om sanatos poate rezista fara mancare doua zile - dar nu si fara poezie"
Charles Baudelaire
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro