193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Pepene galben - sfaturi practice pentru gatit

Pepene galben - sfaturi practice pentru gatit

      Trimite pe mail Printeaza
Pepene galben - sfaturi practice pentru gatit
Perioada cireselor se apropie de sfarsit, dar incepe sezonul pepenelui galben. Iata cateva informatii despre cum se alege, cum se depoziteaza si cum se mananca acesta.

Selectare si depozitare
In primul rand, cand mergi la piata sau supermarket, e de preferabil sa alegi un pepene galben organic, intrucat este mai gustos si are mai multi nutrienti.
In al doilea rand, cauta fructul la care greutatea e direct proportionala cu dimensiunea lui, si care are o coaja curata. Intotdeauna trebuie evitate fructele care nu stralucesc, care au taieturi sau zgarieturi, pete etc. Daca atunci cand il bati usor cu palma suna a gol, inseamna ca a ajuns la perioada de maturitate. Poti sa-ti dai seama daca fructul e sau nu copt si in functie de culoarea cojii. Cu cat este mai inchisa, cu atat e mai gustos.

Pepenele galben trebuie depozitat intr-un loc racoros si bine aerisit. Rezista pana la o saptamana (cu cat este mai copt, cu atat rezista mai putin). Daca e taiat, atunci e de preferat sa fie tinut in frigider, intr-o cutie. Trebuie consumat in aproximativ 5 zile.
Congelarea nu este recomandata in cazul pepenelui galben intrucat este nonacid, adica favorizeaza dezvoltarea bacteriei botulinice.

Servire
Inainte de servire, pepenele galben trebuie spalat foarte bine pentru a indeparta orice urma de mizerie. In cazul in care l-ai feliat, dar nu ai avut timp sa-l si pregatesti, nu e nimic. Atat timp cat l-ai feliat sub un jet de apa rece, el poate fi consumat la fel de bine si a doua zi. Ba chiar atunci e mai moale si mai zemos. Fructul poate fi feliat, taiat cuburi sau mancat cu lingurita.

Pepenele galben se poate consuma sub forma de:
- salata de fructe;
- gem, serbet;
- suc'
- inghetata sau cu crema din lapte.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-07-02 Vizualizari: 3291


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Pepene galben - sfaturi practice pentru gatit, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro