193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Gatim cu bere - sfaturi si idei de retete

Gatim cu bere - sfaturi si idei de retete

      Trimite pe mail Printeaza
Gatim cu bere - sfaturi si idei de retete
Potrivit unei inscriptii hieroglifice egiptene, un om e multumit daca simte gustul berii. In majoritatea situatiilor berea este licoarea care aduna prietenii la terasa. In ultima vreme insa, la fel ca in cazul vinului, a inceput sa fie utilizata mai des si in bucatarie. Fizicienii antici din Egipt si Sumer considerau ca este sanatos sa faci mancare cu bere.

Chiar daca nemtii o mai folosesc uneori in diverse retete, bucatariile irlandeze si belgiene sunt cele renumite prin faptul ca o utilizeaza ca orice alt ingredient.
Berea ofera trei lucruri mancarurilor: gust amar (datorita hameiului), gust dulce (din malt) si aroma fermentului. Berea neagra da si o aroma de prajit.

Iata cum se face berea:
- se fierbe o mixtura de boabe de cereale, apa si fructe de hamei;
- se lasa la racit;
- se filtreaza boabele de cereale si se adauga drojdie;
- se lasa compozitia deoparte pana in momentul in care incepe sa faca bule. Atunci se poate consuma.

Ce poti gati cu bere
1. Antreuri, supe si fripturi: creveti cu nuca de cocos, friptura belgiana de vita, supa peruviana de miel, midii etc.
2. Feluri principale: taco cu peste, friptura de porc, pui la rotisor cu bere etc.
3. Diverse aluaturi: paine Rye, paine cu bere si grau, pizza, clatite, turta dulce scotiana etc.

Sfaturi pentru a gati cu bere
Daca vrei sa testezi ceva nou, pune bere in anumite retete. Pentru reusita mancarurilor, citeste cu atentie cateva informatii:
- fii atent la tipul de bere. Nu folosi una foarte amara, dar nici una prea slaba;
- nu lasa berea sa fiarba prea mult, ca sa nu-si piarda din proprietati. Specialistii afirma ca uleiurile din hamei se distrug prin fierberea indelungata;
- daca nu iti place o bere, atunci nu o folosi nici cand gatesti;
- daca e rasuflata, inseamna ca si-a cam pierdut din proprietati;
- carnea din supa va fi mai frageda daca pui putina bere;
- berea este ideala cand pestele sau carnea de pui se lasa la marinat;
- daca pregatesti ceva la gratar, pune bere in sosul in care se marineaza carnea;
- painea cu bere in loc de apa va fi mai frageda, iar aluatul se va framanta mai usor;
- pentru carnea rosie si neagra si sosurile rosii se foloseste bere bruna; pentru carne alba si supe se utilizeaza berea blonda. Datorita gustului amar, berea merge bine cu legumele dulci, precum morcov, porumb si ceapa caramelizata;
- daca pregatesti ceva inabusit, foloseste o bere usoara si dilueaz-o cu apa.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-07-09 Vizualizari: 4084


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gatim cu bere - sfaturi si idei de retete, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Proverbe si zicatori
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro