193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Trucuri dulci (partea 1)

Trucuri dulci (partea 1)

      Trimite pe mail Printeaza
Trucuri dulci (partea 1)
Biscuiti domino
Preparati delicati biscuiti din aluat nisipos cu aspect de piese de domino.
Foaia de aluat se intinde pe masa cu ajutorul unui sucitor. Se taie dreptunghiuri cu ajutorul unui cutit pe care il introduceti in faina inainte de a-l folosi.
Apoi, fiecare dreptunghi se divizeaza usor cu varful cutitului, asemenea unei piese de domino.
Cu ajutorul unor pungi pentru ornat se decoreaza cu mici buline din ciocolata.
Dublu avantaj: aveti un aspect delicat si deosebit de atragator al biscuitilor, iar cantitatea redusa de ciocolata folosita la decorare ne da posibilitatea de a-i oferi fara grija si celor mici, care ii vor gasi extraordinar de interesanti.

Fursecuri, prajiturele si... bezele colorate
Pentru a inviora aspectul prajiturelelor pe care le facem pentru cei dragi, putem folosi cu rezultate uimitoare colorantii naturali bio, pe care puteti sa-i gasiti in magazinele specializate.
Daca totusi doriti sa realizati coloranti excelenti in bucataria proprie, puteti sa va folositi de sfecla rosie, de morcov sau de spanac. Faceti din aceste legume un suc pe care il puneti ca ingredient in compozitia cremelor sau a blaturilor.
Colorantii pe care ii gasiti de cumparat pe site-urile de specialitate, in magazinele de dulciuri sau in supermarketuri sunt de cele mai multe ori substante concentrate. Folositi numai cate o picatura din acestea pentru a evita culorile foarte puternice. Culorile discrete sunt mai apreciate.
Evitati sa puneti zahar pudra in abundenta peste prajiturele. Mult mai indicat ar fi sa presarati fulgi din nuca de cocos. Gustul este deosebit si valoarea dulciurilor sporeste prin aportul de minerale (fier, potasiu, fosfor) adus de fulgii din nuca de cocos.
Va fi o incantare vizuala, dar si a papilelor gustative.

Mix aromat din coaja de portocala si lamaie
Pentru a da un plus de aroma prajiturilor pe care le preparati, puteti pregati un mix aromat din coaja de portocala si lamaie. Coaja poate fi rasa pe razatoarea mica sau taiata in cubulete. Se pun in borcanele curate, acoperindu-le de zahar si amestecand bine continutul.
Se pastreaza bine in camara sau in frigider. Folositi cate o lingura sau doua la compozitia de prajituri si veti simti aroma lor in timp ce savurati dulcele pregatit in casa pentru cei dragi.
Pentru gospodinele care au mai multa indemanare se poate face si celebra dulceata a bunicii, facuta din coaja de portocala. Este o savoare ca umplutura la diverse bombonele, la diferite torturi sau in prajiturele in combinatie cu scortisoara si vanilie.

O prajitura cu multa simplitate
Puteti face o prajitura simpla cu ingredientele pe care le aveti la indemana.
Alegeti reteta, studiati-o, descoperiti ce bunatati sunt in camara, puneti multa dragoste, cativa samburi de fistic si cateva lingurite de migdale macinate si veti avea cea mai mare satisfactie si bucurie din partea celor dragi cand le vor gusta.
Pentru biscuitei, alegeti forme diferite specifice fiecarui moment pentru care le preparati.
Pentru cei mici, taiati aluatul dupa ce l-ati intins cu sucitorul cu ajutorul unor forme hazlii si decorati-le cat mai variat pentru a fi cat mai atractive.
Pentru iubit, decupati inimioare, stelute, fluturasi sau flori si oferiti-i-le cu multa dragoste.
Pentru sarbatorile de iarna, alegeti forme simbolice sugestive: bradut, stelute, cizmulite, luna, ingeras...





Postat de Maria Raducu pe data de 2012-07-18 Vizualizari: 2299


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Trucuri dulci (partea 1), aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul"
Carl Sagan
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro