193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Trucuri dulci (partea a 2-a)

Trucuri dulci (partea a 2-a)

      Trimite pe mail Printeaza
Trucuri dulci (partea a 2-a)
Decoratiuni din fructe: Fluturasi din felii fine de para si flori din felii de ananas
Poate va ganditi ca aceste decoratiuni sunt demne de mainile maiestre ale unui cofetar ce are multa experienta.
Secretele si tainele specialistului va sunt dezvaluite acum si sunt la indemana tuturor, pentru a crea frumuseti si bunatati celor dragi.
Aveti nevoie de o para spalata si stearsa bine, careia sa-i pastrati coaja.
Folosind un cutit foarte bine ascutit, taiati para in felii transversale foarte subtiri.
Ca ingrediente folosim 1 lingura de apa si 1 lingura de zahar pudra, pe care le amestecam si le punem intr-un vas mic pe foc.
Le lasam sa fiarba pana ce zaharul este dizolvat.
Reducem focul si continuam sa le fierbem inca 1 minut fara sa mai amestecam.
Cu ajutorul unei pensule curate se ung ambele fete ale feliilor de para cu siropul de zahar.
Lamelele astfel "pictate" le asezam pe un grataras deasupra unei tavi de copt.
Se introduc sub aceasta forma in cuptorul incins la 120º C pentru aproximativ 1 ora.
Cand se scot din cuptor, calde fiind, nu trebuiesc lasate pe gratar pentru ca nu se mai dezlipesc.
Pentru a le modela, le strangem usor de margini in zona de mijloc, realizand forma unui fluturas.
Le punem sa se raceasca pe un cofraj de oua din carton, dupa care le putem folosi ca decor pe torturi, briose, creme de sarlota la pahar sau orice alta prajitura cu crema la exterior.

Pentru a realiza florile decorative din ananas, folosim in acelasi mod cateva felii de ananas, pe care le presam intre doua servete din hartie ca sa extragem cat mai mult suc.
Operatiunea este asemanatoare celei pentru realizarea fluturasilor din felii de para, cu exceptia modelarii finale.
Feliile fine de ananas scoase din cuptor se asaza deasupra alveolelor cofrajului de oua, modelandu-le asemenea unei palarioare.

Cum putem glasa fructele
Cand pregatim briose, un tort, o prajitura sau o crema de sarlota ne gandim "cum o decoram?".
Raspunsul poate fi foarte simplu: de exemplu, ornandu-le cu fructe rosii glasate.
Si acest raspuns este urmat de o alta intrebare: "cum se glaseaza fructele?" Nimic complicat in aceasta operatiune!
Zmeura, afinele, ciresele, ciresele amare si chiar visinele pot deveni un senzational decor pentru un apetisant desert, pe care il putem servi prietenelor la un Five o'clock tea, iubitului in vacanta sau celor mici la umbra umbrelutei din gradina.

Avem nevoie de o pensula fina si curata, speciala pentru prajituri, un albus de ou, zahar tos intr-un castronel si, bineinteles, fructele rosii pe care dorim sa le glasam.
Cu ajutorul pensulei aplicam un strat subtire de albus pe fiecare fruct.
Pe rand, le trecem prin zaharul tos si apoi le punem pe un platou acoperit cu o coala de hartie de copt.
Le lasam sa se usuce cam 1 ora.
Decorul va fi reusit, iar succesul garantat!





Postat de Maria Raducu pe data de 2012-07-25 Vizualizari: 2573


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Trucuri dulci (partea a 2-a), aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu faceti cumparaturile prea devreme ca sa nu folositi decat alimente proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ospitalitate, virtutea care ne determina sa hranim si sa gazduim anumite persoane care nu au nevoie de hrana si gazduire"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro