193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Mancaruri traditionale englezesti

Mancaruri traditionale englezesti

      Trimite pe mail Printeaza
Mancaruri traditionale englezesti
Despre bucataria englezeasca moderna se stie ca are multe retete originare din fostul Imperiu Britanic, lucru vizibil mai ales prin utilizarea anumitor ingrediente ce provin din America de Nord, India sau China.

Unele mancaruri traditionale, precum painea sau branza, carnea fripta, placintele cu carne, legumele fierte, au origini antice. Altele, in schimb, au fost adaptate, prin adaugarea unor ingrediente chinezesti, indiene, italiene, frantuzesti etc.

Iata care sunt mesele zilei: mic dejun, ceaiul de la ora 11, gustarea dintre mic dejun si pranz (brunch), pranz, ceaiul de dupa-amiaza, masa de seara.

Mic dejun englezesc
Traditionalul mic dejun englezesc se serveste, de obicei, in intervalul 7.30 - 9.00. Asa-numitul fry-up breakfast sau Full English consta in: bacon, oua ochiuri sau fierte, rosii si ciuperci la gratar, paine prajita sau cu unt, carnaciori, carnati in sange si o cana de ceai. El nu mai este pregatit in multe case chiar dupa reteta consacrata, insa hotelurile le servesc clientilor masa traditionala.

Carnaciorii englezesti mai sunt cunoscuti sub denumirea de "bangers" si sunt pregatiti din carne proaspata, rar afumata sau uscata. In functie de regiune exista mai multe tipuri de carnaciori. De exemplu, carnatii in sange seamana cu un sortiment frantuzesc si cu Morcilla spaniola, fiind pregatiti din carne de porc.

La micul dejun, englezii mai mananca: paine prajita cu unt, margarina si gem; diverse fructe si cocktailuri de fructe; cereale cu lapte si un mix din lapte fierbinte, zahar si fulgi de ovaz; peste afumat (pregatit la fum rece) etc.

Micul dejun continental se diferentiaza prin faptul ca include alimente care nu sunt gatite. Se poate servi, spre exemplu, croissant cu branza sau sunca si o cana de ceai.

Placinta traditionala este pregatita din: peste alb, cartofi fierti zdrobiti si creveti. Reteta acestei specialitati dateaza inca din Evul Mediu si presupune urmatoarele ingrediente: carne de pui, ciuperci, biftec si bere englezeasca, carne de vita cu ceapa si menta, carne de miel, rosii pasate. In ultimii ani, in reteta a fost inclus curry balti.

La micul dejun se servesc si oua scotiene, care inseamna, de fapt, niste oua fierte tari, invelite in tocatura pentru carnati, bagate in miez de paine si prajite.

Brunch
La ora 11.00 urmeaza brunch-ul, masa care tine loc chiar si de pranz, in cazul in care micul dejun e servit mai tarziu.

Pranz
Formal, i se mai spune luncheon. Este servit in intervalul 12.30 – 14.00 si consta in: sandvisuri, biscuiti si branza; supa si paine; branza, paine si bere (asa-numitul pranz al taranului). Carnaciorii care se servesc, de obicei, la micul dejun pot fi mancati si la pranz.

Ceaiul de la ora 5
Intre orele 15.30 si 17.00 se serveste ceaiul de la ora 5. El consta in: briose din faina de grau sau orz, gem si smantana mai groasa, lipii unse cu unt, diverse sandvisuri si, bineinteles, nelipsitul ceai.

Uneori, pe la ora 18.00, englezii mananca o gustare substantiala, numita si high tea, populara in nordul Angliei si in Scotia.

Supper
Cina se serveste in intervalul 19.00 – 20.30. Ea mai este cunoscuta si sub denumirea de dinner, desi acest termen poate face referire si la masa de pranz. Cinele oficiale inseamna, in general, carne si doua feluri de legume servite in acelasi platou. Adesea, cartoful este una din cele doua legume.

Sosurile sunt alese in functie de carne, astfel: hrean si diverse sortimente de mustar pentru vita, sos de menta pentru miel, de mere pentru porc si sos de paine pentru carne de curcan. La desert se mananca budinca (cunoscuta si ca afters, adica o gustare de dupa o masa).

Pentru cina de duminica se pregateste friptura cu cartofi si se servesc gogosi Yorkshire.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-07-27 Vizualizari: 22175


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Mancaruri traditionale englezesti, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Descoperirea unui nou fel de mancare provoaca unui om mai multa fericire decat descoperirea unei noi stele"
Anthelme Brillat-Savarin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro