193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Bauturi specifice Turciei

Bauturi specifice Turciei

      Trimite pe mail Printeaza
Bauturi specifice Turciei
Chiar daca este o tara islamica, alcoolul nu lipseste cu desavarsire din Turcia. Exista cateva marci locale de bere de fermentatie inferioara (bere lager), dar si de vin (cele mai cunoscute sunt: Pamukkale, Diren, Doluca etc.). Pentru vinul rosu se cultiva struguri in regiunile: Egee, Marea Neagra, Marea Mediterana. Vinul alb se pregateste din struguri cultivati in zonele: Marmara, Anatolia Centrala etc.

Bauturi alcoolice
- raki. E cea mai cunoscuta bautura alcoolica din Turcia. Insoteste mesele principale si are o puternica aroma de anason. Se pregateste din resturile strugurilor dupa prepararea vinului. Exista un sortiment facut chiar si din smochine. I se mai spune si "laptele leului", pentru ca, daca este diluat cu apa, capata o culoare laptoasa;

- berea Efes Pilsen este cea mai populara si cea mai ieftina.

Bauturi non-alcoolice
- ceai negru, parte importanta din micul dejun traditional;

- ayran este cea mai cunoscuta bautura non-alcoolica si este pregatita din iaurt foarte gras (din lapte de oaie), apa si sare. Uneori se pune si piper negru. Se poate bea la orice masa. Este o bautura racoritoare pe timp de bara;

- kefirul se prepara din lapte si boabe de chefir. Traditionalul kefir se pregatea in pungi din piele, agatate deasupra usilor. Astfel, de fiecare cand cineva intra sau iesea, atingea punga, iar laptele si boabele de kefir se amestecau;

- salgam suyu se serveste, de obicei, cu kebab si raki. Este pregatit din lapte sau suc fierbinte de nap ori morcovi mov. Intrucat este bogat in vitamina C, este preferat in timpul sezonului rece. Unele persoane il beau impreuna cu raki, avand conceptia ca astfel dispare alcoolul din corp;

- asa cum la noi, iarna, se bea, in principal, vin fiert, la turci se consuma boza, numita si vin de mei. Se pregateste din grau, naut, scortisoara si zahar. Se bea rece;

- sahlep se consuma fierbinte. Se prepara din radacina de orhidee salbatica. Cu cat este mai gros, cu atat este mai bun. Poate fi incorporat si in inghetata;

- sherbet este un sirop facut in special din fructe, flori si plante. Se bea diluat cu apa rece;

- celebra cafea turceasca se remarca prin aroma. Cafeaua proaspat rasnita se pune intr-un cezve, ibric special cu maner lung. Se incorporeaza zahar si cate o ceasca de apa rece pentru fiecare ceasca de cafea pe care doresti sa o faci, apoi se lasa pe foc pana cand se formeaza spuma. Opresti focul, lasi cateva secunde, apoi iar il aprinzi. Repeti procedeul de trei ori. Torni dupa aceea cate putin in fiecare ceasca, apoi pui restul la incalzit. Cand reapare spuma, iei de pe foc si completezi cestile.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-07-30 Vizualizari: 17065


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Bauturi specifice Turciei, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Completati-va setul de ustensile de gatit daca situatia o cere.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro