193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Despre bucataria germana

Despre bucataria germana

      Trimite pe mail Printeaza
Despre bucataria germana
De la o zona la alta, bucataria Germaniei difera mai mult sau mai putin. Principalele criterii care fac diferenta sunt formele de relief si vecinatatea cu statele dimprejur.
Astfel, daca in sud se simt influente elvetiene si austriece, in sud-vest se intersecteaza cu bucataria frantuzeasca, iar in rasarit predomina aromele est-europene.
Mai mult, in zonele nordice, intrucat este mult mai rece, iar locuitorii trebuie sa faca fata temperaturilor geroase, se intalnesc multe retete bogate in calorii si fibre.

Iata cateva informatii inedite despre bucataria nemteasca:
- se consuma carne de porc, vita si pui;
- uleiul de alune se intrebuinteaza de aproximativ 11.000 de ani;
- exista peste 600 de retete de paine si 1.200 de aluat de foi;
- cele mai vechi mirodenii utilizate sunt patrunjelul, telina si mararul;
- cele mai folosite ingrediente sunt mustarul, hreanul si boabele de ienupar;
- in Evul Mediu, fata de maritat trebuia sa aiba in zestre un camp cultivat cu sparanghel, leguma des intalnita in bucataria germana si astazi.

Bucataria germana pe regiuni
1. Stilul sud-vestic (Baden, Palatinate, Saarland si Swab)
- este puternic influentat de vecinatatea cu Franta;
- Baden este considerat un adevarat paradis culinar, intrucat solul foarte fertil le-a permis localnicilor sa cultive tot felul de legume, creand astfel si multe retete;
- in Palatinate se folosesc putin mai multe condimente decat in restul Germaniei. Ingredientele principale sunt carnea de porc, ceapa, cartofii, sparanghelul si prazul, din care se gatesc multe mancaruri delicioase. Tot aici se produce vinul Pfalz;
- in Saarland se pregatesc retete bogate in calorii si fibre;
- in regiunea swaba se gatesc mancaruri copioase, transmise din generatie in generatie. Se folosesc multe paste.

2. Stilul Hessen (central-vestic)
- regiunea Hessen e considerata taramul cartofilor.

3. Stilul bavarez (sud-estic)
- este influentat mult de bucataria austriaca.

4. Stilul francofon (sudic)
- vecinatatea cu Franta isi spune cuvantul.

5. Stilul nord-vestic
- pestele si fructele de mare se gatesc mult mai mult decat in alte locuri, datorita apropieri de Marea Nordului si Marea Baltica. Zona e renumita pentru carnaciori si painea din orez.

6. Stilul nord-estic
- se bazeaza pe mancaruri copioase si fructe de mare.

7. Stilul estic
- are la baza multe fructe si legume.

Mesele principale
De obicei, micul dejun al nemtilor include paine sau baghete cu branza si dulceata, sunca, carnaciori din ficat (Leberwurst), marmelada, miere de albine, oua, cafea, ceai, lapte cu cacao.

Pare ciudat, insa chiar si micul dejun poate fi servit alaturi de musafiri. Nemtii obsinuiesc sa-si cheme prietenii pentru a lua prima masa a zilei impreuna. Micul dejun tarziu se numeste Sunday brunch.

Pranzul in Germania este cea mai importanta masa a zilei, pe cand cina este o masa usoara, alcatuita in principal din varietati de paine, carne si carnaciori, branza, legume.

In afara de acestea mai exista: Brotzeit (in traducere, vremea painii), Kaffee und Kuchen (timp de cafea si prajitura) si Vesper (gustarea dinainte de cina).

La capitolul bauturi, Germania este renumita pentru bere. In afara de aceasta se mai consuma: vin, cafea (in general, filtrat), ceai, Schorle (suc sau vin amestecat cu apa minerala) si Spezi (cola si suc de portocale).





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-08-06 Vizualizari: 4976


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Despre bucataria germana, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro