193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Bucataria bavareza

Bucataria bavareza

      Trimite pe mail Printeaza
Bucataria bavareza
Despre bucataria bavareza se spune ca este tipic rurala, intrucat in foarte multe retete carnea si faina au un rol important. Stilul de a gati al localnicilor a suferit multe influente cehe si austriece, lucru datorat vecinatatii cu statele respective.

Iata cateva informatii generale despre bucataria bavareza:
- mancarea facuta din Knödel (galuste) si noodles (taitei) era pregatita, de obicei, in timpul festivalurilor. Knödel se prepara din cartofi piure sau rasi ori paine uscata, cu galbenus si lapte;
- in multe retete de supe, datand din secolul al XIX-lea, se vorbeste despre galuste. Majoritatea retetelor se bazau pe carne de vitel;
- in trecut, somonul era atat de comun in rauri, incat servitorii erau nemultumiti ca li se dadea prea mult peste la masa;
- legumele sunt incluse in tocanite, supe si garnituri;
- nu se foloseste ceapa prajita;
- mustarul este foarte iute si mai mereu e insotit de bere;
- ca bautura se prefera berea din grau.

Ce se mananca in Bavaria
1. Mancaruri cu carne
- Weisswurst. E un carnacior pregatit din carne tocata de vitel si slanina. De obicei, se prepara dimineata si se consuma la gustarea dintre micul dejun si pranz;
- Schweinsbraten (sau Krustenbraten) - carne de porc servita cu sos de friptura;
- Leberkäse. In traducere ar insemna ficat si branza, dar, de fapt, este numai carne. Seamana cu placinta cu carne din sudul tarii. Leberkäse si Weisswurst se servesc cu mustar nemtesc;
- Steckerlfisch (peste afumat, de obicei macrou sau stiuca);
- Kalter Braten (friptura de porc, taiata fina, cu paine si hrean);
- Wurstsalat (carnacior rece, marinat, tait felii si servit cu rondele de ceapa);
- Schweizer Wurstsalat (carnacior marinat cu branza);
- Krautsalat mit Speck (varza alba murata si slanina);
- Leberknödelsuppe (supa tipic bavareza cu galuste din ficat de porc).

2. Mancaruri bavareze fara carne
- Kässpatzen (faina, oua, sare, apa si branza bavareza);
- Kratzat (faina, oua, lapte si sare);
- Kaspatzen Spätzle (oua, faina, apa, sare, varza murata, slanina);
- Apfelkrapfen (faina, oua si mere).

3. Deserturi bavareze
- Apfelauflauf (placinta cu mere);
- Dampfnudeln mit Vanillesauce (paine dulce cu sos de vanilie);
- Kletzenbrot (biscuiti cu pere uscate);
- Münchner Apfelstrudel (strudel cu mere);
- crema bavareza (oua, vanilie, gelatina, frisca);
- celebrii covrigi nemtesti (pretzel).

Cateva informatii despre bauturi:
- berea din grau se bazeaza pe o reteta belgiana, care presupune aromatizarea bauturii. Principalele sortimente sunt: Weissbier, Witbier, Lambic, Berliner, Weisse si Gose;
- berea Lager are gust uscat, slab si racoros;
- prima mentiune a berii Radler dateaza din 1912. Radler, de fapt, este bere amestecata cu limonada;
- Spezi este un mix de cola si limonada. In Germania de Sud, limonada este inlocuita cu sucul de portocale;
- despre vinul preparat in Fraconia sunt numai cuvinte de lauda. Iata cele mai renumite vinuri: Riesling, Bacchus, Domina, Silvaner, Regent, Scheurebe. Aproape ca fiecare oras bavarez are propriul festival al vinului;
- cafeaua se serveste, in mod normal, la micul dejun si la gustarea de dupa pranz, cu o prajitura alaturi.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-08-06 Vizualizari: 6813


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Bucataria bavareza, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Bucataria mica face casa mare"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro