193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Deserturi nemtesti

Deserturi nemtesti

      Trimite pe mail Printeaza
Deserturi nemtesti
Bucataria germana este diversa si la capitolul mancaruri, si la cel al deserturilor. In cazul ciocolatei, spre exemplu, reprezinta un concurent serios pentru Elvetia. Cele mai populare deserturi se bazeaza pe fructe (proaspete, coapte sau gatite), oua, creme, ciocolata si aluat de foi. Cele mai des folosite fructe sunt: merele, ciresele, prunele si capsunile.

Iata cateva dintre cele mai renumite:
1. Black Forest cake (prajitura "Padurea Neagra")
- ingrediente: straturi de ciocolata, frisca si cirese (intre straturile de ciocolata, dar si pentru decor);
- numele provine chiar de la zona Padurea Neagra, dar mai mult de la un lichior pregatit pe plan local, numit Schwarzwälder Kirsch(wasser), facut din cirese;
- reteta traditionala cuprinde si Kirschwasser, un lichior de fructe. In varianta austriaca a retetei se mentioneaza romul;
- in Statele Unite ale Americii, prajitura se pregateste fara alcool;
- In Suedia exista o prajitura Padurea Neagra, Schwarzwaldtårta, insa doar numele aminteste de specialitatea bavareza. Cea suedeza consta in straturi de bezele, cu frisca intre ele si decorata cu ciocolata.

2. Gogosi nemtesti (Berliner, Pfannkuchen etc.)
- se pregatesc din aluat dulce;
- se servesc cu zahar pudra, diverse glazuri, gem, dulceata, ciocolata;
- exista mai multe sortimente de gogosi: cu drojdie (Hefeteig); grasime (pentru fragezirea aluatului; Mürbeteig); fara bicarbonat de sodiu (Biskuitteig); strudel etc.

3. Clatite (Eierkuchen, Pfannkuchen)
- asemanatoare cu clatitele frantuzesti;
- pot fi mancate cu gem, sirop, zahar, dar se pot servi si cu branza, carne sau bacon, intrucat sunt mai putin considerate ca facand parte din categoria deserturi.

4. Rote Grütze
- jeleu de fructe, pregatit din coacaze albe si rosii, zmeura, capsuni, cirese si amidon de porumb;
- reteta traditionala spune ca trebuie servit cu smantana, dar se poate si cu lapte, sos de vanilie si frisca;
- variante: jeleu de rubarba, jeleu de agrise.

5. Inghetata italiana
- este foarte populara;
- varianta Spaghettieis se pregateste din: sos de tomate, spaghete si branza;
- a inceput sa fie consumata mult din anul 1920, cand primii imigranti italieni au deschis mici localuri.

6. Prajiturele
- se coc cu precadere pentru sarbatorile de iarna;
- se pregatesc din aluat decupat (Mürbeteig); in cofraj special (Springerle, Spekulatius), luand diverse forme; se modeleaza cu mana (Vanillekipferl, cunoscute la noi drept cornulete; Bethmännchen) etc.

7. Deserturi facute cu branza din lapte pasteurizat
- rezista destul de mult timp, datorita branzei;
- arome de: chimion, rosii, busuioc, fructe.

8. Ciocolata
- ciocolata nemteasca poate fi considerata una dintre cele mai fine din lume, concurand chiar cu cea elvetiana;
- sunt 4 mari tipuri: ciocolata neagra (Bitterschokolade); ciocolata cu lapte (Milchschokolade), ciocolata alba (Weiße Schokolade) si ciocolata topita (Kuvertüre);
- marci cunoscute: Milka, Ritter Sport, Alpia, Sarotti, Kinder, Mozartkugel, Asbach etc.

9. Bomboane cu martipan
Adesea, la desert, in Germania se serveste chiar si vin (spre exemplu Eiswein, Trockenbeerauslese), pregatit din diverse fructe. La fel de bine se poate pune pe masa si lichior de fructe.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-08-06 Vizualizari: 5883


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Deserturi nemtesti, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi condimentele cu arta, nu va zgarciti deloc la bani, acum primeaza calitatea si nu cantitatea.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Linistea este calmul mintii, este pentru spirit ceea ce somnul este pentru corp, hrana si improspatare"
William Penn
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro