193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Mierea de albine ca indulcitor general

Mierea de albine ca indulcitor general

      Trimite pe mail Printeaza
Mierea de albine ca indulcitor general
De multe ori dorim sa indulcim bauturile calde sau sa inlocuim zaharul din preparatele casnice cu miere de albine, dar e bine sa incercam acest lucru gradual si nu dintr-o data pentru e nevoie de mici experimente practice pentru a ajunge la rezultate multumitoare.

Mierea de albine vine in sortimente diferite si de aceea pentru inceput incercati sa puneti doar jumatate din cantitatea de zahar totala si sa completati restul cu miere, iar apoi puteti sa jonglati cu cantitatile pana ce ajungeti la gustul dorit.

Prin dobandirea unei experiente satisfacatoare se poate in timp inlocui complet zaharul cu mierea de albine in mai toate retetele culinare unde se cere acest lucru. Cateva sfaturi practice pot totusi sa fie de ajutor pana ce va veti obisnui cu dozarea exacta a cantitatii de miere de albine ceruta de fel culinar oarecare.

La copt nu uitati sa reduceti cantitatea de lichid necesara cu echivalentul cantitatii de miere de albine adaugata in aluat. Reduceti putin si temperatura cuptorului pentru a evita accidentele innegrirea accentuata. Daca adaugati miere de albine in cantitati mai mari atunci mai puneti si cate o lingura de praf de copt la doua cesti de miere de albine.

Fiind mai bogata in fructoza decat zaharul mierea de albine indulceste mai bine si de aceea nu adaugati aceeasi cantitate ca atunci cand foloseati zahar ci folositi mai putina miere de albine. Daca vreti sa evitati ca mierea de albine sa se lipeasca de peretii canii de masurat atunci ungeti-i usor cu ulei vegetal si totul va decurge mult mai usor.

Pentru a pastra aspectul placut al mierii de albine tineti-o la temperatura camerei inainte de a o folosi si veti reusi sa dati o culoare atragatoare si produsului de preparat. Daca mierea se cristalizeaza nu trebuie sa va speriati pentru ca e un proces natural. Puneti borcanul intr-un recipient cu apa calduta si isi va reveni in scurta vreme.

La final inca o mica, dar importanta recomandare: nu incercati niciodata sa fierbeti sau sa coaceti mierea de albine separat ci folositi-o intotdeauna ca ingredient si niciodata altfel.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-04-24 Vizualizari: 5135


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Mierea de albine ca indulcitor general, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro