193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru decongelat alimente

Sfaturi pentru decongelat alimente

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru decongelat alimente
Decongelarea alimentelor se poate face: in frigider, cu apa rece si in cuptorul cu microunde.

I. In frigider
1. Calculeaza cand iti trebuie produsul. Pentru dezghetare, majoritatea au nevoie de maximum 24 de ore. Daca alimentul are pana in jumatate de kilogram, pune-l in frigider cu o zi inainte de a-l gati. Pentru un curcan de 7 kg iti trebuie cel putin 3 zile.

2. Temperatura din frigider trebuie sa fie setata la 4,44 grade Celsius. Daca valoarea e mai mica, atunci mancarea se va dezgheta mai greu.

3. Pune punga inghetata intr-o farfurie sau intr-un lighean pentru a nu curge apa peste celelalte produse din frigider.

4. E preferabil sa gatesti cat mai repede dupa ce ai dezghetat, pentru a impiedica patrunderea bacteriilor;
- carnea si fructele de mare trebuie consumate in cel mult 2 zile de la decongelare;
- carnea de porc, de miel si de vita rezista pana la 3-5 zile.

II. Cu apa rece
1. Pune produsul inghetat intr-o punga de plastic impermeabila. Astfel, alimentul nu va absorbi apa si va fi ferit si de bacteriile din lichid;

2. Cufunda punga in apa rece. Schimba apa o data la jumatate de ora. Produsele de aproximativ o jumatate de kilogram se dezgheata cam intr-o ora.

4. Gateste ingredientele imediat. Daca nu vrei sa mananci chiar dupa aceea, recongeleaza.

III. La cuptorul cu microunde
1. Pune produsul inghetat in vasul pentru cuptorul cu microunde.

2. Actioneaza butonul pentru decongelare. Daca nu este prevazut cu asa ceva cuptorul cu microunde, atunci seteaza puterea lui astfel incat sa favorizeze dezghetarea, nu gatirea.

3. Pregateste mancarea imediat dupa decongelare.

Bine de stiut:
- pentru a decongela carne, legume si peste la microunde mult mai igienic, poti folosi o cutie pentru decongelare speciala;
- poti gati si cu alimente inghetate, dar va dura mult mai mult;
- niciodata nu dezgheta ceva in apa fierbinte sau la temperatura camerei. Risti ca bacteriile sa patrunda in mancare.

Cum se dezgheata corect carnea
1. In frigider
- gandeste-te dinainte ce vrei sa gatesti;
- temperatura din interiorul frigiderului trebuie sa fie de 4 grade Celsius;
- pune carnea intr-o farfurie pentru a nu murdari celelalte ingrediente cu apa scursa;
- carnea de aproximativ 2.5 kg se dezgheata in 24 de ore;
- gateste-o in cel mult 2 zile de la dezghetare; carnea de vita si de porc poate fi pregatita pana la 5 zile.

2. In apa rece
- pune carnea intr-o punga care sa nu fie sparta, apoi cufund-o in apa rece. Schimba lichidul o data la 30 de minute;
- bucatile mai mici se decongeleaza intr-o ora, cele mai mari, in 2-3 ore;
- gateste carnea imediat.

3. La cuptorul cu microunde
- e cea mai rapida metoda;
- pune carnea in vasul cuptorului cu microunde si seteaza o temperatura mai mica;
- gateste imediat dupa decongelare. Nu recongela nimic.

Trucuri:
- dezghetarea in frigider permite reinghetarea fara gatire;
- carnea poate fi pregatita si fara a fi decongelata.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-08-13 Vizualizari: 20967


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru decongelat alimente, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Proverbe si zicatori
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro