193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi si trucuri pentru omleta perfecta

Sfaturi si trucuri pentru omleta perfecta

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi si trucuri pentru omleta perfecta
Una dintre cele mai rapide gustari pe care le poti pregati este omleta. Indiferent ca o servesti la micul dejun, in pauza de la serviciu sau o pregatesti cand te intorci acasa de la munca, este mereu reteta la indemana oricui.

Cum se gateste o omleta simpla si delicioasa
Ingrediente:

- 2-3 oua pentru fiecare portie
- lapte sau apa
- unt
- branza
- ceapa verde
- condimente

Mod de preparare:
Se sparg ouale intr-un bol, se bat bine cu telul si se potrivesc de condimente.
Ingredientele ramase se pun separat in alt castron si se amesteca usor.
Se topeste untul la foc mediu, dupa care se toarna compozitia de oua si se adauga putin lapte sau apa, pentru a fi mai pufoasa.

Daca omleta are tendinta sa se lipeasca de tigaie, se foloseste o spatula.
Cand este pe jumatate gata, se presara branza.
In momentul in care nu a mai ramas deloc lichid in ea inseamna ca poate fi luata de pe aragaz sau plita.

Cu cateva secunde inainte de a opri focul, se presara peste omleta trei sferturi din mixul de ingrediente din celalalt bol.
La final, se rastoarna omleta in farfurie si se pun celelalte ingrediente.

Cum se intoarce omleta in tigaie
Metoda 1.
Introdu o spatula sub omleta, apoi ridica si, dintr-o miscare, intoarce-o pe partea cealalta. Cand e gata, foloseste-te iarasi de spatula si pune gustarea in farfurie.

Metoda 2. Daca omleta este mai mare, pune peste tigaie farfuria, apoi rastoarn-o si transfer-o inapoi in tigaie, pentru a se coace si pe cealalta parte.

Metoda 3. Daca cele mentionate anterior ti se par mai riscante, pune tigaia sub un gratar. Dureaza de la 10 secunde pana la un 1 minut, in functie de caldura si gradul de rumenire.

Metoda 4. Tine inclinata tigaia cu pana la 30 de grade, apoi agita usor vasul pentru ca omleta sa acopere toata suprafata. Cu o miscare iute, arunca tigaia inainte si in sus simultan (ca la clatite). Astfel o vei intoarce foarte usor.

Metoda 5 si cea mai usoara: Foloseste o tigaie rabatabila pentru omleta!

Cum se serveste omleta
- incalzeste putin farfuria in care vei servi omleta, pentru ca aceasta sa nu se raceasa prea repede;
- o poti garnisi cu branza, legume picante, muraturi etc.;
- pune langa farfurie si un pahar cu vin, spre exemplu.

Sfaturi:
- foloseste o spatula lunga;
- omleta trebuie servita imediat cum a fost gatita, pentru a nu se raci si pentru ca ingredientele sa nu devina prea grase;
- chiar si daca te grabesti, nu coace omleta la temperatura mare; foarte probabil sa o arzi;

- pregateste-ti dinainte toate ingredientele, spala legumele, toaca-le, marunteste branza etc.;
- verifica prospetimea oualor pentru a nu avea surprize neplacute;
- in loc de lapte se poate pune smantana;

- ca sa fie si mai pufoasa omleta, mixeaza albusurile si galbenusurile separat; daca, insa, nu vrei sa arate asa, atunci nu folosi lapte;
- cu 5-6 minute inainte de a le sparge, pune ouale in apa fierbinte pentru a le aduce la temperatura camerei;
- carnea trebuie sa fie aproape gatita in momentul in care o pui in omleta.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-08-27 Vizualizari: 9090


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi si trucuri pentru omleta perfecta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro