193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Fortune cookie - prajitura cu ravas

Fortune cookie - prajitura cu ravas

      Trimite pe mail Comenteaza (1) Printeaza
Fortune cookie - prajitura cu ravas
In unele restaurante, la diverse petreceri sau intalniri cu prietenii se servesc celebrele prajiturele cu ravas. E o adevarata placere, nu neaparat sa mananci desertul, ci sa citesti ce scrie pe biletul tras de tine. Cel mai adesea, e o zicala, un citat sau un proverb chinezesc. Confucius spunea ca numai prajiturile cu ravas au raspuns la toate intrebarile.

Originea exacta a prajiturelelor cu ravase nu este cunoscuta, dar, potrivit unor informatii, imigrantii din California au fost cei care le-au popularizat la inceputul secolului al XX-lea, avand la baza o reteta de bomboane traditionala nipona.

Versiunea din Tara Soarelui Rasare difera de celebrele prajiturele, in sensul ca sunt un pic mai mari, se pregatesc dintr-un aluat mai inchis la culoare, iar in loc de unt si vanilie se incorporeaza miso (pasta fermentata facuta din soia, sare si niste cereale) si susan.

Inainte de inceputul secolului al XX-lea, prajiturelele cu ravas erau pregatite manual. Acest lucru s-a schimbat foarte mult dupa inventarea unei masinarii speciale, de catre Shuck Yee, din California.

Potrivit unui statistici, anual se pregatesc 3 miliarde de prajiturele cu ravas in toata lumea. Pare ciudat, insa daca in restaurantele chinezesti din America sunt adesea servite, in China sunt absente.

Ingrediente:
2 oua
1/2 lingura de extract de vanilie
1/2 lingura de extract de migdale
3 linguri de ulei vegetal
8 linguri de faina
1 1/2 lingura de amidon de porumb
1/4 lingura de sare
100 g zahar
3 linguri de apa

Mod de preparare:
Mai intai trebuie sa scrii diverse mesaje pe o foaie, apoi sa le decupezi.
Ar trebui sa fie lungi de aproximativ 7 cm si late de 1,25 cm.
Preincalzeste cuptorul la 150°C si greseaza hartia de copt.
Bate bine albusul intr-un bol, apoi pune extractul de vanilie, extractul de migdale si uleiul vegetal.

Faina, zaharul, amidonul de porumb si sarea pune-le in alt bol. Amesteca-le cu apa.
Mixul rezultat toarna-l peste oua. Amesteca bine pentru a rezulta o spuma pufoasa.
Ia cate o lingura din spuma si pune pe hartia de copt, la o distanta de 5-7 cm una de cealalta.

Ridica putin hartia si misc-o in toate partile pentru ca prajiturelele sa ajunga la un diametru de 10 cm.
Tine-le in cuptor timp de un sfert de ora sau pana cand prind o culoare rumenie si se iau usor de pe hartia de copt.

Desprinde-le cu o spatula, apoi pune in mijocul fiecareia cate un mesaj si impatureste-le prima data in doua, apoi foloseste-te de gura unui pahar pentru a-i crea o cuta pe transversal.
Ca sa-si pastreze cat mai mult aspectul, pune-le in forme de briose.

Trucuri:
- daca pregatesti mai multe prajiturele, foloseste doua hartii de copt. Intrucat ele trebuie sa fie reci atunci cand sunt introduse in cuptor, nu mai e nevoie sa astepti pana se raceste. In timp ce scoti una din cuptor, o bagi pe cealalta. Astfel, castigi timp;

- cu cat faci prajitura mai mare, cu atat o poti indoi mai usor folosindu-te de gura unui pahar;

- secretul unor prajiturele reusite consta in spuma. Aceasta trebuie sa fie destul de moale si pufos pentru a acoperi o suprafata cat mai mare din hartia de copt atunci cand o agiti usor in toate partile.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-08-31 Vizualizari: 2408


      Trimite pe mail Comenteaza (1) Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*

Ravas Norocos
2013-08-23 11:54:47
Puteti cumpara prajituri cu ravas de aici. www.ravasnorocos.ro

Daca ti-a placut articolul Fortune cookie - prajitura cu ravas, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


7 alimente care te mentin tanar
Desi nu exista un elixir pentru tinerete, unele alimente iti mentin organismul sanatos pe interior si frumos pe exterior. Iata care sunt alimentele care te ajuta sa-ti pastrezi mai mult timp tineretea
Deserturi cu lamaie
O crema de lamaie racoritoare completeaza cu usurinta o multitudine de deserturi: tarte, briose, prajituri, mini-tarte... Iata recomandarile noastre: - Crema de lamaie - Gogosi Berliner - Tarta cu cre
Vine para, bine-mi pare!
Sub sloganul "Vine para, bine-mi pare", Mirinda aduce pe piata din Romania un sortiment nou, cu suc delicios de pere, un fruct foarte cunoscut si apreciat de romani. Noul produs completeaza gama de ba
Decoratiuni de Paste
Masa de Paste este completata cu decoratiuni haioase, spre incantarea celor mici si a celor mari, deopotriva. Iata ce iepurasi simpatici puteti gasi in magazinul Decorix: - 2 iepurasi verzi - fetita s
Cel mai dulce cadou de Paste
In perioada sarbatorilor de Paste, brutariile Paul isi imbogatesc meniul cu produse concepute special pentru mesele festive sau pentru a fi daruite celor dragi. Pentru a accentua atmosfera sarbatorilo
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Efectul de ceai la gheata perfect servit se obtine si prin putin abur de la o ceasca de apa fierbinte.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau







DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada