193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Crutoane facute in casa - sfaturi si retete

Crutoane facute in casa - sfaturi si retete

      Trimite pe mail Printeaza
Crutoane facute in casa - sfaturi si retete
Crutoanele sunt ideale cand ne uitam la televizor, suntem la cinema, luam o mica pauza la serviciu etc. In loc sa optam pentru chipsurile si snacksurile din comert, pline de E-uri, mai bine apelam la crutoane facute in casa. Nu avem nevoie decat de maximum un sfert de ora si foarte putine ingrediente.

Cateva informatii generale despre crutoane:
- sunt originare din Franta;
- supa frantuzeasca de ceapa se serveste adesea cu crutoane si branza topita;
- in America de Nord se servesc mai ales cu mancarurile pregatite de Ziua Recunostintei;
- pot fi pregatite din orice fel de paine;

- pot avea diverse forme si arome (paprika afumat si parmezan, chimion si seminte de coriandru, oregano proaspat si cimbru etc.);
- au continut ridicat de sodiu si, uneori, de grasimi;
- exista crutoane organice, cu putin sodiu si chiar fara grasimi;

- crutoanele servite cu salata ar trebui sa fie putin mai tari;
- la supe se potrivesc crutoanele mai mici;
- se pot pune in: supe, salate, pizza, mancaruri.

4 retete de crutoane delicioase
1. Crutoane cu parmezan
Ingrediente:

4 felii de paine alba, 55 g parmezan ras, o jumatate de lingura de ierburi si condimente, 2 linguri de ulei de masline.
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Curata painea de coaja si tai-o in cubulete.
Amesteca uleiul de masline cu ierburile si condimentele intr-un bol, adauga painea in mix si las-o cateva secunde.
Scoate-o apoi, pune-o in tava de copt si tine-o in cuptor 8-10 minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca si sa fie crocanta.
Scoate tava, presara parmezanul si pune-o inapoi, de data aceasta numai pentru 2 minute. Crutoanele rezista pana la o saptamana in punga in vid.

2. Crutoane cu sos pesto si mozzarella
Ingrediente:

o bagheta, cateva felii de mozzarella, sos pesto.
Mod de preparare:
Preincalzeste grill-ul de la aragaz la temperatura mare.
Taie painea in felii groase de 1 cm, apoi prajeste-o pe o parte, sub grill.
Adauga sosul pesto si acopera cu felii de mozzarella.
Lasa crutoanele sub grill pana cand mozzarella se topeste.

3. Crutoane cu salvie si branza elvetiana
Ingrediente:

o bagheta, frunze de salvie, branza elvetiana.
Mod de preparare:
Preincalzeste grill-ul la temperatura mare.
Feliaza bagheta in 8 bucati si pune-le pe grill.
Cand incep sa se rumeneasca, adauga frunzele de salvie si acopera cu felii subtiri de branza elvetiana.
Crutoanele sunt gata in momentul in care branza s-a topit.

4. Crutoane cu usturoi si rozmarin
Ingrediente:

paine, ulei de masline, 2 catei de usturoi, frunze de rozmarin.
Mod de preparare:
Taie painea in felii groase de 2 cm, apoi infierbinta uleiul de masline intr-o tigaie mai mare, la foc mediu.
Pune in vas 2 catei de usturoi striviti.
Dupa 30 de secunde, adauga painea si frunzele de rozmarin proaspat.
Amesteca usor si tine vasul pe foc in jur de 3-4 minute.
La final, arunca usturoiul din tigaie si serveste.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-09-05 Vizualizari: 11267


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Crutoane facute in casa - sfaturi si retete, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Lumea e compusa din doua grupe mari: cei care au mai multa mancare decat pofta de mancare si cei care au mai multa pofta decat mancare"
Nicolas Chamfort
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro