Tips & tricks
Gatim cu castraveti - sfaturi practice

Castravetii se gasesc tot timpul anului in piete si supermarketuri, insa in diverse sortimente, in functie de regiune sau tara. Iata cateva informatii despre cum se alege, se depoziteaza si se gateste aceasta leguma.
Cum selectam castravetii
- castravetii trebuie sa fie rotunzi la capete, tari si sa aiba culoarea verde;
- trebuie evitati castravetii galbeni, moi si cu zgarieturi sau pete;
- castravetii cu coaja subtire au, in general, mai putine seminte decat cei cu coaja mai groasa;
- pentru muraturi sunt indicate castravetii mai mici, pentru ca au mai putine seminte.
Cum se depoziteaza castravetii
- nu trebuie lasati la temperatura camerei prea mult timp, intrucat se vor vesteji si se vor inmuia;
- e necesar sa fie bagati in frigider, unde rezista cateva zile; indicat este sa ii consumam in maximum doua zile;
- in frigider se pun in partea cea mai indepartata de congelator, adica in cea mai putin rece;
- daca ti-a mai ramas o bucata de castravete, pune-o intr-o caserola inchisa etans, pentru a nu se usca, apoi baga in frigider;
- niciodata nu trebuie sa intre in contact cu produsele care contin etilena (mere, pere, banane etc.). Etilena este o hidrocarbura gazoasa care grabeste maturarea fructelor.
Cum se gatesc castravetii
- inainte de a fi mancati se spala foarte bine in apa rece, pentru a indeparta posibilele urme de pesticide de pe coaja;
- atat coaja, cat si semintele, au continut ridicat de nutrienti, iar impreuna, mai mult decat miezul propriu-zis;
- semintele se indeparteaza usor daca tai legume pe lung, apoi folosesti o lingura pentru a le scoate.
Cum servim castravetii
- simpli, cu sau fara sare;
- in salate cu ton sau carne de pui, salate de fructe;
- cu iaurt si lapte batut, precum se obisnuieste in India;
- cu iaurt, chimion, coriandru, sare, castraveti si piper, in asa-numita reteta indiana raita;
- sub forma de suc;
- amestecati cu frunze de menta si mazare si stropiti cu otet de orez;
- in gazpacho;
- sub forma de muraturi.
Cum selectam castravetii
- castravetii trebuie sa fie rotunzi la capete, tari si sa aiba culoarea verde;
- trebuie evitati castravetii galbeni, moi si cu zgarieturi sau pete;
- castravetii cu coaja subtire au, in general, mai putine seminte decat cei cu coaja mai groasa;
- pentru muraturi sunt indicate castravetii mai mici, pentru ca au mai putine seminte.
Cum se depoziteaza castravetii
- nu trebuie lasati la temperatura camerei prea mult timp, intrucat se vor vesteji si se vor inmuia;
- e necesar sa fie bagati in frigider, unde rezista cateva zile; indicat este sa ii consumam in maximum doua zile;
- in frigider se pun in partea cea mai indepartata de congelator, adica in cea mai putin rece;
- daca ti-a mai ramas o bucata de castravete, pune-o intr-o caserola inchisa etans, pentru a nu se usca, apoi baga in frigider;
- niciodata nu trebuie sa intre in contact cu produsele care contin etilena (mere, pere, banane etc.). Etilena este o hidrocarbura gazoasa care grabeste maturarea fructelor.
Cum se gatesc castravetii
- inainte de a fi mancati se spala foarte bine in apa rece, pentru a indeparta posibilele urme de pesticide de pe coaja;
- atat coaja, cat si semintele, au continut ridicat de nutrienti, iar impreuna, mai mult decat miezul propriu-zis;
- semintele se indeparteaza usor daca tai legume pe lung, apoi folosesti o lingura pentru a le scoate.
Cum servim castravetii
- simpli, cu sau fara sare;
- in salate cu ton sau carne de pui, salate de fructe;
- cu iaurt si lapte batut, precum se obisnuieste in India;
- cu iaurt, chimion, coriandru, sare, castraveti si piper, in asa-numita reteta indiana raita;
- sub forma de suc;
- amestecati cu frunze de menta si mazare si stropiti cu otet de orez;
- in gazpacho;
- sub forma de muraturi.
Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-09-07 Vizualizari: 2518
Daca ti-a placut articolul Gatim cu castraveti - sfaturi practice, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Nu uitati sa introduceti si un meniu vegetarian alternativ in meniul final.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta