193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru piureul perfect

Sfaturi pentru piureul perfect

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru piureul perfect
Daca ai ramas in pana de idei sau daca nu prea gasesti cine stie ce prin frigider pentru a gati pranzul sau cina, poti incerca un piure de cartofi. Nu ai nevoie decat de apa, sare, cartofi, smantana / lapte / crema de branza / lapte batut si o bucatica de carne.

Pentru un gust desavarsit, este bine sa stii cateva lucruri care-ti vor asigura un piure perfect:
- o portie de piure inseamna cam 200 g de cartofi negatiti;
- cartofii nu trebuie tinuti in frigider, intrucat temperatura joasa transforma amidonul in zahar;

- un piure delicios se pregateste din cartofi cu aspect ceruit si din cei cu mult amidon;
- cartofii se taie in bucati mici, uniform si se fierb in apa rece;
- pentru a preveni revarsarea, este indicat sa ungi cu putin unt partea superioara a vasului;

- fierberea la aburi tine cartofii umezi si previne arderea;
- cartofii isi mentin culoarea daca pui o lingurita de otet de vin in apa in care fierb;
- daca vrei sa fierbi cartofii, dar nu si sa pregatesti atunci piureul, pune-i la baie de aburi;
- dupa ce au fiert si i-ai scurs, agita usor oala pentru a indeparta orice urma de umiditate inainte de pasare;

- recomandat este ca pasarea cartofilor sa se faca folosind o presa din inox pentru piure;
- nu zdrobi niciodata cartofii mai mult decat trebuie pentru ca, la un moment dat, vor parea lipiciosi;
- la inceput, mai degraba zdrobeste cu miscari de sus in jos decat prin agitare pentru a nu rezulta o pasta lipicioasa;

- dupa pasare se adauga lichidele. Laptele trebuie infierbantat, nu fiert. Pentru aceeasi savoare, dar mai putine calorii si grasimi, inlocuieste laptele si smantana cu lapte batut, supa de pui sau supa de legume;
- untul incorporat trebuie sa fie la temperatura camerei;

- pentru ca piureul sa aiba o textura cat mai cremoasa, adauga putina crema de branza;
- in piure poti pune: pastarnac, nap, radacina de telina, morcovi, usturoi, ceapa etc.;
- pentru a da o aroma usoara de afumat, fierbe timp de 5 minute o bucata de bacon sau carnacior in oala, apoi adauga cartofii si lasa vasul pe foc. Cu apa in care au fiert poti pregati o supa;

- piureul trebuie servit fierbinte, intrucat cartofii isi pierd din stralucire pe masura ce se racesc. Daca vrei sa-i reincalzesti, fa-o la baie de aburi;
- foloseste o oala sub presiune pentru a tine cartofii calzi;
- piureul care iti ramane poate fi folosit pentru a ingrosa supele, sosurile, tocanitele;

- pune piureul care iti ramane intr-o tava unsa cu putin unt, presara parmezan si firimituri de paine si baga in cuptor, la 190 de grade, pentru o jumatate de ora;
- piureul rezista in congelator pana la 10 luni, intr-o punga inchisa etans.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-09-10 Vizualizari: 6251


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru piureul perfect, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Folositi condimentele cu arta, nu va zgarciti deloc la bani, acum primeaza calitatea si nu cantitatea.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro