193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi si trucuri pentru bezele perfecte

Sfaturi si trucuri pentru bezele perfecte

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi si trucuri pentru bezele perfecte
Se anunta peste putin timp musafiri si nu ai nimic pregatit pentru a-i servi? Niste bezele delicioase te vor salva in aceasta situatie. Nu ai nevoie decat de albusuri, zahar si, dupa preferinte, zeama de lamaie si crema de tartar. Pentru ca desertul sa fie si gustos, dar sa arate si bine, este important sa stii cateva trucuri.

Iata ce sfaturi trebuie sa urmezi pentru bezele perfecte:
- foloseste oua vechi de 3-4 zile pentru a avea spuma cu mult volum. Spuma oualor proaspete va fi mai putin stabila intrucat lichidul se va scurge mai repede din bulele de aer;

- albusurile si galbenusurile se separa mai usor cand ouale sunt proaspat scoase din frigider. Inainte de a le bate, lasa-le sa ajunga la temperatura camerei, cam o jumatate de ora;

- daca albusurile au fost tinute la temperatura camerei, isi vor mari volumul de 6-8 ori;

- separa albusurile si galbenusurile in doua castronele mici, apoi pune albusurile intr-unul mai mare. Astfel poti indeparta galbenusul care ti-a scapat la separare. In plus, pentru ca orice fel de grasime poate compromite bezelele, bolul in care bati albusurile trebuie sa fie degresat, iar spuma sa nu intre in contact nici macar cu grasimea de pe mainile tale. Ca sa te asiguri ca separi galbenusurile rapid si complet, foloseste un separator de galbenus.

- foloseste un bol adanc de cupru, sticla sau otel inoxidabil. Niciodata nu utiliza recipiente din lemn, aluminiu sau plastic;

- toate ustensilele trebuie sa fie uscate;
- la fiecare 2 albusuri incorporate adauga un pic de crema de tartar pentru a fi mai spumoase;

- pune zahar din sortimentul cel mai fin, intrucat se topeste cel mai repede;
- daca pui zahar la inceput, vei avea bezele mai tari, dar e foarte posibil sa dublezi timpul de mixare a albusurilor;

- zaharul trebuie pus in momentul in care se formeaza spuma;
- verifica daca zaharul s-a dizolvat, luand putin pe deget; daca nu e complet dizolvat, mai bate albusurile;

- nu te opri din batut decat la final;
- spuma este gata in momentul in care nu mai este lichida;

- niciodata nu adauga sare, pentru ca altfel va trebui sa le bati mai mult timp;
- daca ai mixat prea mult albusurile, bate separat un albus spuma, apoi pune-l peste celelalte si reia miscarile pana cand capata o culoare stralucitoare;

- nu pregati bezele in zilele ploioase, intrucat umiditatea poate sa le compromita. Acesta e si motivul pentru care ar trebui sa pui o lingura de amidon de porumb in zahar cu cateva zile inainte sa coci bezele;

- pentru intarirea bezelelor poti folosi crema de tartar, zeama de lamaie sau otet. Daca folosesti un vas din cupru, nu pune nici un fel de acid, intrucat poate reactiona cu metalul si poate decolora spuma;

- coace bezelele la 350 grade, cel putin un sfert de ora, pentru a elimina orice risc de infectare cu salmonella.

Bezelele italiene se pregatesc cu sirop de zahar. Apa si zaharul se pun la fiert la 115 grade Celsius, apoi se toarna incet peste albusurile batute.
Mixtura se bate pana cand se raceste. Pentru ca miscarea are loc in mod constant, bolul se raceste repede.

Bezelele elvetiene se pregatesc prin amestecarea zaharului cu albusurile si infierbantarea lor la aburi. Bate cu telul zaharul si albusurile, dar nu foarte tare, pentru a nu forma o spuma aerata.

Zaharul se va topi si se va comporta precum un scut impotriva coagularii albusurilor. Infierbanta si amesteca in mod constant pana cand temperatura ajunge la 62 de grade sau chiar mai mult.

Indeparteaza vasul de caldura si bate albusurile pana cand spuma devine compacta si stralucitoare.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-09-21 Vizualizari: 8357


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi si trucuri pentru bezele perfecte, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu va ofer nici plata, nici cazare si nici mancare; va ofer doar foamete, sete, marsuri fortate, lupte si moarte. Lasati-l pe cel care isi iubeste tara si cu inima, nu numai cu gura sa ma urmeze"
Giuseppe Garibaldi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro