193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Gatim cu struguri - sfaturi practice

Gatim cu struguri - sfaturi practice

      Trimite pe mail Printeaza
Gatim cu struguri - sfaturi practice
Cele mai cunoscute fructe ale toamnei sunt strugurii si gutuile. Daca acestea din urma sunt putin mai acrisoare, boabele de struguri sunt mai dulci si, in functie de varietate, mai carnoase sau mai zemoase. Pentru a beneficia cat mai mult de nutrientii lor, e bine sa stim cum sa alegem strugurii, cum sa-i depozitam si cum sa-i gatim.

Cum se aleg strugurii
- dupa ce sunt culesi, strugurii nu se mai coc;
- ia in mana un strugure si agita-l usor. Daca boabele cad inseamna ca a fost cules de mult timp si nu mai este proaspat;

- alege struguri cu cozi verzi si bobite rotunde;
- evita strugurii moi sau care sunt maro in jurul cozii ori au pete;

- strugurii albi sau verzi sunt cei mai dulci atunci cand culoarea are o nuanta galbuie, cu o nuanta de chihlimbar;
- nu cumpara struguri cu zone albicioase in jurul cozii (semn de calitate inferioara);

- strugurii verzi trebuie sa aiba o culoare usor galbuie, strugurii rosii sa fie in majoritate rosii, iar strugurii negri sa aiba o culoare intensa.

Soiuri de struguri:
- Thompson: fara seminte, gust dulce, culoare verzuie;
- Menindee: fara seminte, gust usor acid, culoare verzuie, foarte crocanti;
- Muscat negru: dulci, mai zemosi decat strugurii Muscat colorati;
- Crimson: fara seminte, rosii, gust dulce, usor acid;
- rosii: cu seminte, aroma foarte dulce;
- Flame: fara seminte.

Cum se depoziteaza strugurii
- strugurii trebuie tinuti in cel mai rece loc din frigider, pentru ca incep sa se inmoaie si chiar sa fermenteze la temperatura camerei;
- nu se spala niciodata inainte de a fi pusi la rece;

- in frigider rezista pana la 5 zile;
- pune strugurii intr-un recipient inchis etans. Ii vei spala inainte de a-i servi;

- pentru a-i congela, mai intai trebuie spalati si uscati, apoi pusi pe hartie de copt, intr-un singur strat, si dati la inghetat. Dupa ce s-au congelat, pune-i intr-o punga inchisa etans si baga-i inapoi.

Cum se gatesc strugurii
- strugurii sunt mai gustosi si mult mai bogati in nutrienti cand sunt consumati proaspeti, nu gatiti;
- inainte de a fi gatiti sau mancati, strugurii trebuie spalati sub un jet de apa rece, apoi pusi pe un prosop de bucatarie, la scurs;

- daca nu-i consumi pe toti odata, taie ciorchini mai mici din strugure, in loc sa rupi fiecare boaba. Astfel vei avea fructe mai proaspete, intrucat eviti uscarea lor;
- unele retete cer ca strugurii sa fie curatati de coaja. In acest caz, pentru a-ti fi mai usor, foloseste varietati americane.

- temperatura de copt, 175 de grade Celsius, poate altera anumiti fitonutrienti din struguri.
- retete cu struguri: platou cu branzeturi, chilli, cartofi dulci, carne de porc, carne de pui, peste, alune, paste cu carne de pui, salata cu fructe de mare, muraturi etc.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-09-24 Vizualizari: 3065


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gatim cu struguri - sfaturi practice, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Omul trebuie sa manance pentru a trai, nu sa traiasca pentru a manca"
Benjamin Franklin
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro