193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru paste cu branza perfecte

Sfaturi pentru paste cu branza perfecte

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru paste cu branza perfecte
Prima reteta de paste cu branza a fost publicata in cartea "The Virginia Housewife", a carei autoare este o verisoara a fostului presedinte american Jefferson. Cele trei ingrediente de baza sunt: macaroane, branza si unt. De aici, insa, in functie de gusturi si preferinte, pot deriva multe alte retete.
Unii bucatari mai pun: oua, ceapa tocata, faina, paprika, mustar si frunze de dafin. Iar pentru a rezulta o crusta crocanta si rumena, se presara firimituri de paine prajita.

Reusita retetei depinde atat de ingrediente, cat si de gramajul acestora. Pentru o mancare gustoasa, nu trebuie sa faci rabat de la branza si unt de calitate. Acestea sunt la fel de importante precum este vinul.
In unele localuri, macaroanele clasice sunt inlocuite cu paste penne tocmai pentru ca absorb mai bine savoarea branzei.
In al doilea rand, trebuie sa stii ca pastele gatite vor avea alt volum fata de cele nefierte.

Sfaturi si trucuri pentru paste cu branza reusite
- pregateste pastele al dente. Cu 2 minute inainte de a fi gata, ia-le de pe foc, trece-le pe sub un jet de apa rece, amesteca-le cu sosul, pune-le in tava si da-le la cuptor. Astfel vor avea textura si consistenta dorite. Clatirea lor inseamna eliminarea surplusului de amidon, "vinovat" pentru textura fainoasa;

- pentru ca pastele sa nu se arda, unge cu putin unt tava de copt, iar apoi presara firimituri de paine prajita;
- crusta va fi mai crocanta daca razuiesti putin mai multa branza, iar apoi o tii sub gratar cateva minute.

Despre sosul bechamel
- sortimentele de branza tare si parmezanul trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand le amesteci cu sosul. Mozzarella, branza Cheddar si Monterey Jack, in schimb, trebuie sa fie foarte reci;

- sosul bechamel capata consistenta dorita daca pui laptele treptat, dar il mixezi repede;
- pentru a incorpora branza, mai intai se ia sosul de pe foc sau se reduce la minim flacara. Daca temperatura e prea mare, risti ca pastele sa se intareasca, iar branza sa fie sfaramicioasa;

- sosul (din unt, faina si lapte) trebuie pregatit inainte ca branza sa se topeasca. Astfel branza nu va fi cleioasa;
- reteta sosului bechamel poate fi simplificata prin utilizarea laptelui praf. Pune o cana de lapte praf in tigaie cu putin unt si infierbant-o, iar apoi amestec-o cu branza.

Foto: Flickr





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-10-17 Vizualizari: 3064


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru paste cu branza perfecte, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro