193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Gatim cu zeama de lamaie

Gatim cu zeama de lamaie

      Trimite pe mail Printeaza
Gatim cu zeama de lamaie
Cand auzim de lamaie, ne gandim imediat la citrice, la iarna geroasa si la ceai. Datorita continutului ridicat de vitamina C, ne protejeaza de infectii, raceli si gripe. Totusi, lamaia nu are un rol limitat. Ea se foloseste si pentru a evidentia savoarea anumitor mancaruri. Iata modul corect de a stoarce o lamaie si cum putem utiliza sucul obtinut.

Cum se stoarce lamaia
Pentru a o stoarce mai usor, lamaia trebuie sa fie cel putin la temperatura camerei. De aceea, se poate pune chiar si in cuptorul cu microunde, dar nu inainte de a o intepa din loc in loc cu o furculita, avand grija sa nu patrunda in pulpa fructului. Dupa 20-30 de secunde se poate scoate.

Alta metoda de incalzit o constituie cufundarea in apa fierbinte timp de jumatate de minut.
Se pune apoi lamaia pe o suprafata solida si se apasa usor pe ea, ca si cum am intinde o foaie de aluat cu sucitorul. In momentul in care pulpa fructului s-a inmuiat, se injumatateste si se stoarce fiecare bucata cu ajutorul storcatorului de fructe.

Sucul de lamaie
- este folosit pentru a prepara limonada racoritoare. Ai nevoie de apa, zahar si zeama de lamaie proaspata;
- datorita continutului ridicat de acid ascorbic, impiedica oxidarea fructelor si legumelor. Se mai poate pune in apa, iar fructul se cufunda in lichidul acidulat;
- da aroma diverselor mancaruri;
- intareste savoarea unor retete.

Cum folosim zeama de lamaie
1. Inlocuitor pentru lapte batut.
Pune 2 linguri de zeama de lamaie intr-un pahar, adauga lapte cu putine grasimi si lasa compozitia deoparte un sfert de ora. Acidul din zeama imita gustul de lapte batut original.

2. Inlocuitor pentru smantana. Pune putina zeama de lamaie in frisca, las-o o jumatate de ora, apoi foloseste-o.

3. Pentru fragezirea carnii. Pieptul de pui se foloseste foarte des, fiind un inlocuitor al carnii rosii. Pentru a nu risca sa o usuci mai mult decat trebuie, freac-o cu o lamaie. Astfel, carnea va fi mai suculenta si mai moale.

4. Pentru stralucirea legumelor. Multe legume isi pierd din stralucire cand sunt fierte. Daca broccoli si gogosarii verzi aproape ca se fac cenusii, ceapa devine transparenta. Legumele rosii, in schimb, isi pastreaza culoarea daca adaugi putina zeama de lamaie in apa in care fierb.

5. Pentru orez. In India, de foarte multi ani, se obisnuieste adaugarea sucului de lamaie in apa in care fierbe orezul pentru a nu deveni lipicios. In plus, albeste orezul.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-10-22 Vizualizari: 1754


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gatim cu zeama de lamaie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro