193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum se face pizza de casa

Cum se face pizza de casa

      Trimite pe mail Printeaza
Cum se face pizza de casa
Pentru serile in care nu ai chef sa stai prea mult in bucatarie ori atunci cand ai musafiri neasteptati, o pizza este gustarea ideala. Evident, poti sa o comanzi, dar e mult mai sanatos sa o pregatesti acasa. Cu blat precongelat sau chiar facut de tine, ea te salveaza din multe situatii.

Daca vrei sa o coci in intregime acasa, primul pas consta in verificarea valabilitatii drojdiei. Amestec-o cu 1/4 lingurita de zahar si cu apa calda, pana s-a dizolvat complet, apoi las-o deoparte. Daca se formeaza bule la suprafata inseamna ca poate fi folosita pentru pregatirea aluatului.

Pasul 2: Amesteca faina cu sarea intr-un vas mai mare, apoi adauga drojdia si o lingura de ulei. Se recomanda inlocuirea uleiului vegetal cu ulei de masline. Dupa ce s-au uniformizat ingredientele, pune coca pe o masa infainata si framant-o cam 8-10 minute. Cand incepe sa fie elastica, mut-o intr-un vas uns cu ulei, acoper-o si las-o asa. Dupa vreo 40 de minute baga usor degetele in ea. Daca raman urme inseamna ca a crescut suficient.

Pasul 3: Mai framanta putin aluatul, lasa-l sa se odihneasca in jur de 5 minute, dupa care pune-l pe masa si intinde-l cu sucitorul, dinspre centru spre margini.

Pasul 4: Unge cu ulei o tava de pizza, pune foaia de blat in ea, acoper-o si las-o asa cam 15 minute inainte de a o baga in cuptorul preincalzit.

Bine de stiut cand faci pizza de casa
- un aluat pregatit acasa este mai bun decat unul din comert. In general, acesta din urma are umiditate mai multa, astfel ca nu va fi suficient de crocant;
- un aluat mai fraged se obtine din faina obisnuita. Blatul mai tare se formeaza din faina de grau integral, de secara etc.

- multe aluaturi sunt mai bune daca le tii in frigider peste noapte, inainte de a le pune la copt;
- ca sa fie si mai crocant blatul, presara pe el putina faina de porumb;
- blatul este copt in momentul in care are o culoare galben-aurie;

- niciodata nu trebuie utilizata o tava de copt deschisa la culoare, pentru ca va reflecta caldura, iar aluatul se va coace mai greu;
- tavile de pizza sunt diferite. Pentru ca blatul sa fie copt in intregime, e mai bine sa-l tii in cuptor la o temperatura putin mai mica, dar mai mult timp;

- cuptorul trebuie incins cel putin la 220 grade Celsius. Crusta trebuie sa se coaca repede. Daca temperatura din cuptor nu este cea indicata in reteta, nici blatul nu va fi crocant, iar toppingul va fi moale;

- nu-i nimic daca ai uitat sa cumperi sos. Poti folosi un sos pentru spaghete, pe care il ai in casa cu siguranta.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-10-24 Vizualizari: 3382


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum se face pizza de casa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Impedimentul reformei, oamenii ti-au pastrat vechile structuri mentale, printre care, si pofta de mancare"
Valeriu Butulescu
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro