193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Cum sa nu facem risipa de mancare

Cum sa nu facem risipa de mancare

      Trimite pe mail Printeaza
Cum sa nu facem risipa de mancare
Nu de putine ori s-a intamplat sa aruncam resturile de mancare de la pranz sau cina pentru ca nu au mai fost bune dupa 2-3 zile de stat in frigider. Ajungand seara acasa, dupa o zi de munca, uitam ca ne-a ramas ceva de ieri si am putea pregati masa.
In schimb, gatim alte retete si tot asa, pana cand trebuie sa facem curat in frigider. Tot aruncand produse, aruncam efectiv banii. De aceea, este indicat sa avem in vedere cateva lucruri:

1. Mergi la magazin cu lista de cumparaturi.
Astfel, esti mai sigur ca iti cumperi ce ai nevoie si nu te abati.

2. Aprovizioneaza-te cu legume uscate sau la conserva, orez si paste.

3. Cumpara fructe care se gasesc pe plan local.
Este bine sa consumi din cand in cand si produse exotice, dar daca nu ai suficienti bani, limiteaza-te la legumele si fructele care se gasesc din belsug si, implicit, sunt mai ieftine.

4. Nu lua fructe si legume gata ambalate.
Foarte posibil sa nu ai nevoie de toate, sa uiti de ele in frigider, iar apoi sa fie nevoie sa le arunci, pentru ca nu mai sunt bune de nimic.

5. Renunta la preparatele cumparate de la autoservire.
Acestea contin cantitati mult mai mare de sare, aditivi alimentari si grasimi decat mancarea pe care o faci tu acasa.

6. Gateste cu cat mai putina carne.
Se spune ca nimeni nu are nevoie de mai mult de 280 g de carne.

7. Nu lasa resturile din frigider sa se strice. Foloseste-le la alte mancaruri. Fii creativ.
Spre exemplu, poti pregati ciuperci cu sos numai dintr-o conserva de rosii, jumatate de gogosar rosu, spanac si cateva ciuperci. Ce iti ramane din sos se poate amesteca cu rosii deshidratate si masline si poti manca cu biscuiti. Daca iti pregatesti sos pentru paste, fa mai mult, pentru ca in urmatoarea seara sa il poti folosi ca baza de supa.

8. Verifica temperatura frigiderului din cand in cand.
Pentru o depozitare optima a produselor, este foarte important sa respecti indicatiile de pe ambalajul lor.

9. Daca ai fructe si legume mai vechi, nu le arunca.
Pregateste-ti smoothie din fructe, iar legumele le poti folosi la diverse supe.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-10-31 Vizualizari: 2442


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum sa nu facem risipa de mancare, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro