193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Bulion si alte conserve de rosii facute in casa pentru iarna...

Bulion si alte conserve de rosii facute in casa pentru iarna

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Bulion si alte conserve de rosii facute in casa pentru iarna
Ce poti face mai ales acum, toamna, cu rosiile? In afara de a le consuma imediat, poti pune pe iarna cateva borcane cu sos sau pasta. Sunt ideale in sezonul rece, cand legumele din supermarketuri costa mai mult si nu prezinta siguranta ca sunt 100% naturale.

Despre rosii
- sunt foarte acide;
- absorb aromele cu usurinta;
- cele carnoase au mai putin suc, fiind ideale pentru sosurile de rosii;
- niciodata nu trebuie gatite in oala de aluminiu sau fier, din cauza reactiilor cu acidul din legume;

- pentru rosii este indicata o oala din otel inoxidabil;
- morcovii razuiti, adaugati in sos, vor da o aroma dulce si vor ingrosa sosul;
- surplusul de sos poate fi inghetat;
- sucul de tomate poate fi conservat, facut ketchup sau sos pentru gratar.

Cum se poate ingrosa sosul de rosii
- fierbe rosiile fara a pune capac pe oala;
- adauga in sos pasta de rosii;
- pune amidon de porumb.

Nu se adauga ulei de masline sau alt fel de ulei, intrucat creste riscul aparitiei botulismului.

Sos pentru pizza
- se dau prin blender rosii proaspete (cu tot cu pielita, dar fara seminte), apoi compozitia se lasa peste noapte in frigider, iar dimineata se strecoara de zeama.

Cum se face sosul de rosii
1. Se aleg rosiile proaspete, coapte, fara pete si zgarieturi. Se tin la temperatura camerei (daca sunt puse in frigider isi vor pierde din savoare). Pentru sosul de spaghete, sunt ideale rosiile Roma (contin mai putina apa).

2. Se spala sub un jet de apa rece, apoi se taie putin cu cutitul, in forma de X;
3. Se curata de pielita. Se cufunda cateva minute in apa fierbinte, apoi se pun in apa rece. Astfel se vor curata mai repede si mai usor. Daca pastrezi pielita, rosiile vor fi tari.

4. Se curata de seminte, se storc si se arunca excesul de apa.
5. Se pun intr-o strecuratoare.
6. Se sterilizeaza borcanele.

7.
Se amesteca cu diverse mixuri, pe baza de: amidon de porumb, pudra de ceapa, sare, diverse condimente. Cu cat se adauga mai putin usturoi si ceapa, cu atat sosul conservat e mai bun, intrucat ele intaresc sosul si ii dau un gust putin amar.

8. Se pun rosiile intr-o oala, se amesteca cu diverse condimente si se lasa sa fiarba la foc mic. In general, nu e necesar sa mai pui apa. Daca rosiile sunt apoase, trebuie fierte inainte de a fi amestecate cu condimentele, pentru a nu se intari prea mult.

9. Sosul rezultat se toarna in borcane si infileteaza capacele. Daca vrei sa-l ingheti, pune-l in recipiente, umple-le complet, scoate bulele de aer, inchide-le etans si pune-le in congelator.

Conservarea borcanelor
1. La cald. Rosiile sunt pregatite conform retetei, apoi se pun in borcane si se toarna peste ele apa fierbinte, dar se lasa loc suficient pentru a infileta capacul. Este cea mai sigura metoda de conservare.

Borcanele fierb in jur de 40 minute. Scoate borcanele din apa, lasa-le sa se raceasca, apoi verifica daca sunt inchise etans. Apasa cu degetul pe capac. Daca ramane urma si se aude un zgomot, inseamna ca nu sunt sigilate. Nu inlocui capacul si nu resigila, intrucat nu este sigur ca sosul va fi bun dupa aceea.

2. La rece.
Rosiile sunt puse reci in borcane, iar peste ele se toarna apa in care au fiert.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-11-02 Vizualizari: 2324


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Bulion si alte conserve de rosii facute in casa pentru iarna, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea I
Hell's Kitchen este un concurs culinar televizat, aparut initial in America, a carui gazda este celebrul bucatar Gordon Ramsay. Probele presupun ca participantii, fie individual, fie in echipe, sa pre
Sfaturi pentru gatit cu ceapa (2)
In completarea articolului cu sfaturi pentru gatit cu ceapa, astazi va prezentam cateva trucuri ca sa nu lacrimam asa tare cand taiem ceapa, dar si cum se poate prepara cat mai sanatos. Cum pregatim c
Sfaturi pentru gatit cu portocale
Portocalele sunt cel mai adesea consumate pe post de gustare: e suficient sa scapi de coaja si gata! Dar, stiai ca inainte de a taia portocala, trebuie sa o speli? Astfel, bacteriile de pe coaja nu ma
10 sfaturi pentru gatit de la Julia Child
Cu siguranta ai auzit de Julia Child, dar acum ai ocazia sa inveti sa gatesti dupa sfaturile ei: 1. Praful de copt isi pierde din putere daca este lasat desfacut mai mult de 6 luni. Inainte sa il folo
Sfaturi pentru gatit de la Jamie Oliver
Cu totii il stim pe Jamie Oliver si preparatele lui delicioase. Iata cateva sfaturi de la un bucatar desavarsit: - Construieste-ti, treptat, un kit de alimente cheie. Incepi prin a gati lucruri simple
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru niste musafiri neasteptati, o pizza comandata, servita cu fast, este solutia perfecta.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu va ofer nici plata, nici cazare si nici mancare; va ofer doar foamete, sete, marsuri fortate, lupte si moarte. Lasati-l pe cel care isi iubeste tara si cu inima, nu numai cu gura sa ma urmeze"
Giuseppe Garibaldi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro


Statistici T5

DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada