193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Bulion si alte conserve de rosii facute in casa pentru iarna...

Bulion si alte conserve de rosii facute in casa pentru iarna

      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza
Bulion si alte conserve de rosii facute in casa pentru iarna
Ce poti face mai ales acum, toamna, cu rosiile? In afara de a le consuma imediat, poti pune pe iarna cateva borcane cu sos sau pasta. Sunt ideale in sezonul rece, cand legumele din supermarketuri costa mai mult si nu prezinta siguranta ca sunt 100% naturale.

Despre rosii
- sunt foarte acide;
- absorb aromele cu usurinta;
- cele carnoase au mai putin suc, fiind ideale pentru sosurile de rosii;
- niciodata nu trebuie gatite in oala de aluminiu sau fier, din cauza reactiilor cu acidul din legume;

- pentru rosii este indicata o oala din otel inoxidabil;
- morcovii razuiti, adaugati in sos, vor da o aroma dulce si vor ingrosa sosul;
- surplusul de sos poate fi inghetat;
- sucul de tomate poate fi conservat, facut ketchup sau sos pentru gratar.

Cum se poate ingrosa sosul de rosii
- fierbe rosiile fara a pune capac pe oala;
- adauga in sos pasta de rosii;
- pune amidon de porumb.

Nu se adauga ulei de masline sau alt fel de ulei, intrucat creste riscul aparitiei botulismului.

Sos pentru pizza
- se dau prin blender rosii proaspete (cu tot cu pielita, dar fara seminte), apoi compozitia se lasa peste noapte in frigider, iar dimineata se strecoara de zeama.

Cum se face sosul de rosii
1. Se aleg rosiile proaspete, coapte, fara pete si zgarieturi. Se tin la temperatura camerei (daca sunt puse in frigider isi vor pierde din savoare). Pentru sosul de spaghete, sunt ideale rosiile Roma (contin mai putina apa).

2. Se spala sub un jet de apa rece, apoi se taie putin cu cutitul, in forma de X;
3. Se curata de pielita. Se cufunda cateva minute in apa fierbinte, apoi se pun in apa rece. Astfel se vor curata mai repede si mai usor. Daca pastrezi pielita, rosiile vor fi tari.

4. Se curata de seminte, se storc si se arunca excesul de apa.
5. Se pun intr-o strecuratoare.
6. Se sterilizeaza borcanele.

7.
Se amesteca cu diverse mixuri, pe baza de: amidon de porumb, pudra de ceapa, sare, diverse condimente. Cu cat se adauga mai putin usturoi si ceapa, cu atat sosul conservat e mai bun, intrucat ele intaresc sosul si ii dau un gust putin amar.

8. Se pun rosiile intr-o oala, se amesteca cu diverse condimente si se lasa sa fiarba la foc mic. In general, nu e necesar sa mai pui apa. Daca rosiile sunt apoase, trebuie fierte inainte de a fi amestecate cu condimentele, pentru a nu se intari prea mult.

9. Sosul rezultat se toarna in borcane si infileteaza capacele. Daca vrei sa-l ingheti, pune-l in recipiente, umple-le complet, scoate bulele de aer, inchide-le etans si pune-le in congelator.

Conservarea borcanelor
1. La cald. Rosiile sunt pregatite conform retetei, apoi se pun in borcane si se toarna peste ele apa fierbinte, dar se lasa loc suficient pentru a infileta capacul. Este cea mai sigura metoda de conservare.

Borcanele fierb in jur de 40 minute. Scoate borcanele din apa, lasa-le sa se raceasca, apoi verifica daca sunt inchise etans. Apasa cu degetul pe capac. Daca ramane urma si se aude un zgomot, inseamna ca nu sunt sigilate. Nu inlocui capacul si nu resigila, intrucat nu este sigur ca sosul va fi bun dupa aceea.

2. La rece.
Rosiile sunt puse reci in borcane, iar peste ele se toarna apa in care au fiert.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-11-02 Vizualizari: 2500


      Trimite pe mail Comenteaza Printeaza


Adauga comentariu articol - coolinaria.roAdauga un comentariu
Nume*
E-mail*(Nu va fi publicat)
Caractere disponibile 500 .
Cod de verificare*


Daca ti-a placut articolul Bulion si alte conserve de rosii facute in casa pentru iarna, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


5 condimente bune pentru orice
Stiai ca-ti poti folosi condimentele obisnuite in mai multe combinatii decat ti-ai putea imagina? Asigura-te ca ai intotdeauna in bucatarie urmatoarele condimente pentru o masa mereu aromata: Mustarul
Cum sa fii un bucatar eco
Aceste sfaturi nu numai ca te vor transforma intr-un bucatar mai atent si mai bland, dar vor aduce si imbunatatiri esentiale in dieta ta: 1. Gateste eficient "Amprenta" ta gastronomica este energia de
Cum sa gatesti cu bere
Studiile sugereaza ca un consum moderat de bere poate ajuta impotriva bolilor. Iata cum poti folosi berea si in mancaruri, nu doar alaturi de acestea. Putina bere sau vin rosu in mancare iti pot face
Moduri delicioase in care sa folosesti busuiocul
Atunci cand pietele si supermarketurile sunt pline de busuioc proaspat, foloseste-l la maximum cu aceste idei creative. 1. Pentru deserturi a) In salate de fructe Alaturi de pepene, capsuni si afine,
6 greseli in utilizarea uleiului de masline
Cu totii stim ca uleiul de masline este un ingredient indispensabil, bun pentru sanatate. Dar, chiar daca el se gaseste in majoritatea bucatariilor, este inca inconjurat de mister. Afla care sunt cele
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Preparati intai mancarea care sta bine la frigider si, la final, tot ce necesita gatitul la minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro


Statistici T5

DESCOPERA BRANDURILE NOASTRE
Branduri Dazoot Software
Branduri Dazoot Software
decorix.ro - Decorix egirl.ro - Revista online de lifestyle feminin shopaholic.ro -  Moda, calatorii, shopping, lifestyle manualeauto.ro - Manuale Auto newspad.ro - Ultimele stiri online Brico Mall Newsman coolinaria.ro - Retete culinare online, sfaturi culinare savuros.com - Cele mai savuroase retete lookbook.ro - LookBook mercatino.ro dazoot.ro - Dazoot Software cascada.ro - Vila Cascada