193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit cu usturoi

Sfaturi pentru gatit cu usturoi

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit cu usturoi
Se spune ca ceapa si usturoiul ne protejeaza de raceala in sezonul rece. Datorita continutului bogat de minerale si vitamine, ele sunt considerate adevarate medicamente.

Daca ceapa o folosim la diverse retete de mancarica sau ciorba, usturoiul insoteste obligatoriu pestele prajit, pastaile verzi la tigaie sau puiul la cuptor.

Pentru a te bucura cat mai mult de aroma lui, trebuie sa stii cat mai multe despre cum se alege, cum se depoziteaza si cum se gateste usturoiul.

Cum se alege usturoiul
- usturoiul trebuie sa fie tare la atingere;
- cel cu aspect uscat si care se cojeste foarte usor este vechi;
- evita usturoiul foarte inchis la culoare sau care pare sa aiba praf sub coaja, intrucat se va strica peste putin timp.

Cum se depoziteaza usturoiul
- nu se tine in frigider sau congelator;
- se pastreaza intr-un loc racoros, uscat, care permite circularea aerului;
- depozitat in conditii optime, rezista pana la 3 luni;

- in comert se gaseste si usturoi curatat sau tocat, in ulei de masline sau ulei vegetal. Acesta trebuie tinut numai in frigider, pentru a impiedica dezvoltarea bacteriei care provoaca botulismul;

- se curata doar inainte de a fi consumat;
- odata cu trecerea timpului, din fiecare bulb vor incepe sa apara lastari. Intrucat pot fi amari, trebuie aruncati.

Gatim cu usturoi
- un singur catel de usturoi proaspat are mai multa aroma decat o duzina gatita;

- cand e gatit, usturoiul aproape ca are savoare de nuca, asadar nici o urma de gust iute. De aceea, este folosit chiar si pentru prepararea anumitor deserturi, cum ar fi negresa;

- cu cat il tai mai marunt, cu atat aroma va fi mai tare, intrucat expunandu-l la mult aer se produce o reactie chimica din care rezulta o aroma puternica;

- usturoiul poate fi copt in intregime. Se taie partea de sus a bulbului, se stropeste cu ulei de masline, se potriveste de sare si piper, se inveleste in folie si se da la cuptor, la 180 grade Celsius. Dupa aproximativ 40 minute se scoate din cuptor si se strange usor partea de la coada pentru a iesi din coaja.

- usturoiul nu trebuie ars, de aceea se pune in mancare la final;

- cand usturoiul zdrobit intra in contact cu un acid (otet, zeama de lamaie), incepe sa-si schimbe compozitia si rezulta o culoare albastruie, cu nuante verzi. Acest lucru nu influenteaza gustul mancarurilor, ci numai aspectul.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-11-26 Vizualizari: 2598


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit cu usturoi, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"O lingura nu poate gusta mancarea care o tine, la fel, un prost nu poate intelege intelepciunea unui intelept chiar daca se afla in apropierea lui"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro