193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru masa de Craciun fara stres

Sfaturi pentru masa de Craciun fara stres

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru masa de Craciun fara stres
Masa de Craciun e asociata mai intotdeauna cu reuniuni de familie, petreceri cu prieteni intorsi de departe s.a.m.d. Aerul festiv, atmofera de sarbatoare, cadourile si bucuria revederii alcatuiesc magia acelor clipe. Dar nu numai musafirii trebuie sa se simta bine. Pentru ca totul sa fie perfect si pentru a avea parte numai de momente frumoase, gazda trebuie sa se pregateasca din timp. Intrucat totul are loc in jurul mesei festive, iata cateva sfaturi utile:

- curata bine frigiderul inainte de Craciun. Sorteaza produsele care iti trebuie pentru masa festiva si pune-le separat. Astfel, nu vei pierde timp cautandu-le;
- asigura-te ca ai toate accesoriile de bucatarie care iti trebuie;
- gandeste-te la ce anume vrei sa gatesti. Cauta retete interesante, vino cu idei ingenioase.

Atentie! Ajunul Craciunului nu e tocmai ziua potrivita pentru a testa retete. Incearca-le din timp. Astfel, vei vedea daca iti reusesc si daca ai la indemana tot ce iti trebuie!

- pregateste cu mare atentie lista de cumparaturi. Imparte alimentele in doua categorii: perisabile si neperisabile. Pe cele din a doua categorie le poti lua chiar si cu cateva saptamani inainte;
- gandeste-te bine de ce ai nevoie si de unde poti cumpara. Daca lasi totul pe ultima suta de metri e foarte posibil fie sa nu mai gasesti, fie sa se scumpeasca;
- hotaraste-te daca preferi bufetul suedez sau sa o faci pe-a chelnerul;
- axeaza-te pe felul principal, iar in functie de acesta alege antreul si desertul. Cand pregatesti salata, gandeste-te daca va avea arome mediteranee (cu legume la gratar) sau va contine mango si lime;

- ca sa scapi de stres, pregateste un platou cu de toate, pentru antreu, iar ca desert serveste bezele cu fructe;
- gateste ce poate fi preparat cu 1-2 zile inainte. Unele sosuri, daca sunt depozitate in cutii inchise etans, rezista pana la o saptamana in frigider;
- daca ai nevoie de ajutor, cere. Spre exemplu, pune-i pe copii sa curete cartofii, iar pe sot sa ascute cutitele;
- daca nu ai ceas de bucatarie, foloseste sticky-notes ca sa nu uiti cand ai bagat friptura la cuptor sau cat trebuie lasat aluatul sa creasca;
- pune carnea la dezghetat din timp;
- din resturile de la masa festiva, poti pregati a doua zi o salata delicioasa.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-12-14 Vizualizari: 2720


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru masa de Craciun fara stres, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Lemn dulce
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cat de usor rastoarna vantul un copacel firav. Cauta fericirea in simturi, rasfata-te cu mancare si somn si astfel, vei fi si tu dezradacinat"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro