193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Tehnici de gatit escalop de vita

Tehnici de gatit escalop de vita

      Trimite pe mail Printeaza
Tehnici de gatit escalop de vita
Atunci cand nu ai timp, nu stii ce sa mai faci de mancare sau inca esti incepator in bucatarie, escalopul de vitel te salveaza. Este si usor de preparat, si gustos. In plus, poate fi gatit simplu sau cu orez, ciuperci, cartofi etc.

Bucatarii profesionisti sugereaza ca fiecare bucata de carne sa fie la fel de mare precum felia de cartofi din garnitura. Avand aceleasi dimensiuni, se va gati uniform. De aceea, e bine sa folosesti un cutit greu si ascutit.

Inainte de a o gati propriu-zis, poti sa o fragezesti putin presarand sare, dar nu pune prea multa. Cat timp o lasi deoparte, pregateste mixul de faina, piper si sare. Trece fiecare bucata de carne prin compozitie, apoi pune-o la prajit in ulei sau unt, pana se rumeneste pe ambele parti.

Escalopul se serveste, de obicei, cu sos preparat din vin, bulion si lamaie. Daca nu pregatesti sos, poti marina carnea inainte de a o praji.

O alta tehnica de a gati escalop e sa folosesti chiar si carne tocata. In functie de preferinte, poti sa o feliezi, sa o maruntesti sau sa o tai cuburi. Pulverizeaz-o apoi cu spray de gatit. Pune intr-o tava un strat de cartofi si ceapa, unul de carne, apoi alt strat de cartofi si ceapa si tot asa pana la final, terminand cu cartofi si ceapa. Toarna lapte cat sa acoperi, presara branza razuita si da la cuptor.

Cine doreste, poate pregati escalop de vita si cu orez. Daca acesta nu e gatit, atunci ai nevoie de cel putin 230 ml de lichid la fiecare 100 g orez. Branza se pune la final.

Escalopul este gustos si daca pui niste usturoi, patrunjel, rozmarin sau busuioc. E bine, insa, sa inlocuiesti rosiile la conserva si sucul de rosii cu supa de vita ori lapte.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-12-17 Vizualizari: 2312


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Tehnici de gatit escalop de vita, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La masa ii vad pe toti, dar la bucatarie pe nimeni"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro