193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» 5 idei de retete rapide de iarna

5 idei de retete rapide de iarna

      Trimite pe mail Printeaza
5 idei de retete rapide de iarna
Iarna este sezonul mancarurilor calde. Cu cat este mai frig afara, cu atat vrem sa ne incalzim mai mult. Daca nu mai stii ce sa gatesti sau vrei ceva diferit, atunci incearca niste retete rapide de iarna.
Iata ce retete de iarna iti propunem noi:

1. Supa cu broccoli, branza cheddar si fasole
Ingrediente

230 ml apa, 450 b broccoli tocat, un sfert de lingura de sare, un sfert de lingura de piper alb, 230 grame branza Cheddar, supa de legume sau de pui (cu putina sare), fasole cannellini (alba).

Mod de preparare
Se pun la fiert, la foc potrivit, apa si supa de legume sau de pui. Se adauga aproape toata cantitatea de broccoli si se acopera vasul cu un capac.
Dupa vreo 8 minute se completeaza cu fasole, se potriveste de piper si sare si se mai lasa pe foc in jur de un minut.
Compozitia se trece apoi prin blender, impreuna cu jumatate din cantitatea de branza. Piureul rezultat se pune intr-o farfurie.
Restul de branza si bucatelele de broccoli pastrate se trec si ele prin blender. La final se amesteca cele doua compozitii. Supa se serveste calda.

2. Pui la tigaie cu mere si merisoare
Ingrediente

450 g carne de pui (taiata in jumatate), cimbru uscat, sare, piper proaspat, 2 linguri de ulei canola, 2 mere rosii, 1 ceapa mare feliata, 170 ml cidru sau suc de mere, 230 g merisoare (proaspete sau tinute in congelator), 1 lingura faina alba.

Mod de preparare
Se potriveste carnea de cimbru, sare si piper si se rumeneste intr-o lingura de ulei canola. Dupa 3-4 minute se scoate pe un platou.
Se pune si cealalta lingura de ulei in tigaie, se adauga merele feliate, 2 linguri din sucul sau cidrul de mere si restul de cimbru si sare. Se amesteca bine.
Dupa alte 4 minute, timp in care ceapa si merele s-au inmuiat, se pun merisoarele si faina.
Se completeaza la scurt timp cu carnea si restul de suc sau cidru de mere.
Se acopera vasul cu un capac si se amesteca o data sau de doua ori.
Se ia de pe foc cand sosul s-a ingrosat si carnea s-a gatit uniform (adica in jur de 3 minute).

3. Cod alb cu sos cremos de rosii
Ingrediente

cod alb taiat in patru, 3 linguri de cimbru proaspat tocat, jumatate de lingura de sare, un sfert de lingura de piper, 1 lingura de ulei de masline extravirgin, 1 ceapa arpagic, 2 catei de usturoi, 170 ml vin alb, rosii tocate, 57 grame smantana groasa, jumatate de lingura de amidon de porumb.

Mod de preparare
Se potriveste pestele de piper, sare si cimbru.
Se incinge ulei la foc mediu, iar apoi se pun in tigaie arpagicul, usturoiul si o lingura de cimbru. Se amesteca usor si se gatesc impreuna.
Dupa un minut se adauga rosiile, vinul alb si pestele.
Se aduce mancarea in punctul de fierbere, se acopera vasul, se tine asa pe foc cam 4-6 minute, apoi se scoate pestele pe un platou (trebuie acoperit pentru a nu se raci).
Separat se amesteca amidonul cu smantana. Compozitia obtinuta se pune in tigaie si se completeaza cu restul de sare si cimbru.
Dupa un minut se toarna sosul obtinut peste bucatile de peste.

4. Salata calda de linte cu carnati si mere
Ingrediente

4 linguri de ulei de masline extravirgin, 2 linguri de otet din vin rosu, 1 lingura de mustar Dijon, jumatate de lingura de sare, jumatate de lingura de piper macinat proaspat, 3 carnaciori din carne de curcan, 3 catei de usturoi zdrobit, 450 g linte gatite sau la conserva, un bulb mic de fenicul (feliat subtire), 1 mar taiat subtire, 2 tulpini de telina (cu tot cu frunze), arugula (un tip de salata verde).

Mod de preparare
Se amesteca 3 linguri de ulei cu mustar, otet, piper si sare.
Se incalzeste restul de ulei, se rumenesc in el carnaciorii, apoi se adauga usturoiul, iar dupa 30 de secunde lintea.
Dupa alte 2 minute se pune dressingul pregatit prima data si se ia de pe foc.
Se completeaza cu fenicul, telina si mar. La final se amesteca totul cu salata verde.

5. Lasagna
Ingrediente

230 g paste fusilli sau rotini, 1 lingura de ulei de masline extravirgin, 1 ceapa tocata, 3 catei de usturoi feliati, 230 g ciuperci albe feliate, jumatate de lingura de sare, un sfert de lingura de piper proaspat macinat, rosii taiate si amestecate cu mix de ierburi italian, spanac, jumatate de lingura de ardei iute zdrobit (optional), branza ricotta.

Mod de preparare
Mai intai se fierb pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg de apa si se lasa deoparte.
Se incinge ulei intr-o tigaie antiaderenta, se adauga ceapa si usturoiul, iar dupa 3 minute se pun ciupercile si se potriveste de piper si sare.
Cand ciupercile incep sa lase apa, adica dupa vreo 4 minute, se incorporeaza spanacul, rosiile si ardeiul iute.
Se mareste intensitatea flacarii si se amesteca usor din cand in cand.
La final, se toarna sosul obtinut peste paste si se presara branza ricotta.





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-12-21 Vizualizari: 3557


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul 5 idei de retete rapide de iarna, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Impedimentul reformei, oamenii ti-au pastrat vechile structuri mentale, printre care, si pofta de mancare"
Valeriu Butulescu
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro