193135987363285

Lifestyle

Home» Sfaturi Culinare» Lifestyle» Idei de retete: bruschete pentru toate gusturile

Idei de retete: bruschete pentru toate gusturile

      Trimite pe mail Printeaza
Idei de retete: bruschete pentru toate gusturile
Se pregatesc in cateva minute, ai nevoie de foarte putine ingrediente si sunt o gustare ideala. Acestea sunt bruschetele. Pe langa faptul ca te ajuta sa faci economie de timp si bani, ele pot fi pregatite dupa gustul fiecaruia.

Punctul comun al tuturor retetelor de bruschete consta in rumenirea feliilor de paine. Dupa aceea, fiecare pregateste diverse toppinguri. Spre exemplu, se poate prepara o crema din unt, cativa catei de usturoi pisati, oregano, busuioc si marar.

Bruschetele se mai pot pregati cu branza ricotta si rosii coapte, cu ridiche si sos pesto ori cu ciuperci si mix de ierburi. Pentru o masa putin mai pretentioasa, sunt ideale bruschetele cu somon afumat. Iata ce ai mai putea gati acasa.

1. Bruschete cu creveti si tarhon
Ingrediente

felii subtiri de bagheta, 2 linguri ulei de masline, creveti fierti, 70 g maioneza, 2 linguri de tarhon proaspat tocat, 1 lingura suc de lamaie proaspat, sare kosher, piper negru.

Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 205 grade Celsius. Se ung feliile de paine cu ulei, apoi se rumenesc maximum 5 minute pe fiecare parte. Cat timp sunt in cuptor, se amesteca maioneza cu crevetii, sucul de lamaie si tarhonul si se potriveste compozitia de piper si sare. Toppingul obtinut se pune pe fiecare felie de paine.

2. Bruschete cu masline si anghinare
Ingrediente

felii subtiri de bagheta, inimi de anghinare, 5 linguri de ulei de masline, masline taiate marunt, parmezan, sare kosher, piper negru, patrunjel.

Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 205 grade Celsius. Se pun feliile de paine, unse cu ulei, intr-o tava si se baga in cuptor pentru a se rumeni, in jur de 4-5 minute pe fiecare parte. Intre timp, se amesteca maslinele cu anghinarea, patrunjelul si restul de ulei. Crema rezultata se potriveste de piper si sare, iar apoi se pune cate putin pe fiecare felie de paine. La final se presara parmezan.

3. Bruschete cu branza cu mucegai si condimente
Ingrediente

24 felii de bagheta, 2 linguri ulei de masline, 115 g branza cu mucegai (taiata fin), 100 g sos de smochine condimentat.

Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 205 grade, se ung cu ulei feliile de paine pe ambele parti si se rumenesc in cuptor. Se scot apoi, se pune cate putin din sosul cu smochine condimentat, se completeaza cu feliile de branza cu mucegai si se servesc.

4. Bruschete cu salam si fenicul
Ingrediente

felii subtiri de bagheta, 3 linguri ulei de masline, o jumatate de bulb de fenicul (feliat subtire + 1 lingura de frunze de fenicul tocate marunt), jumatate de lingura de coaja de portocala razuita, 2 linguri suc de portocala proaspat, sare kosher, piper negru, 3 felii subtiri de salam.

Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 205 grade Celsius. Se ung feliile de paine cu ulei, se pun intr-o tava de copt si se dau la cuptor pentru a se rumeni, 4-5 minute pe fiecare parte. Intre timp se amesteca sucul si coaja de portocala cu feniculul si cu restul de ulei. Se potriveste compozitia de piper si sare, se ia cate putin din crema, se pune pe fiecare felie, se adauga feliile de salam si se presara frunze de fenicul tocate.

Foto: Flickr





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-12-28 Vizualizari: 4354


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Idei de retete: bruschete pentru toate gusturile, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Lifestyle Lifestyle pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale vedetelor. Bucataria
Cuptorul cu microunde – Intre mit si adevar
In ultimii ani au aparut tot mai multe afirmatii potrivit carora utilizarea cuptorului cu microunde este nociva pentru sanatatea noastra. In ciuda faptului ca ne ajuta sa economisim timp pretios, manc
Checuri pufoase
Checurile sunt deserturi rapide si gustoase, perfecte alaturi de o ceasca de cafea sau ceai fierbinte. Ti-am pregatit cateva retete inspirate. - Chec cu iaurt si goji; - Chec patru sferturi cu ciocola
Cum depozitam condimentele – 5 reguli de respectat
Cel mai adesea, cumparam condimentele la plic. Pentru fripturi si legume aromate la cuptor si nu numai, luam din magazin oregano, busuioc, patrunjel, maghiran, scortisoara s.a.m.d. Desfacem apoi plicu
Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta
Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"
George Bernard Shaw
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro