193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi pentru gatit sanatos

Sfaturi pentru gatit sanatos

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi pentru gatit sanatos
Se spune ca sanatatea este cel mai de pret lucru. Fara ea, nu am putea face nimic. De aceea, este foarte important sa stim cum sa ne-o protejam. Si cum multe probleme de sanatate apar din cauza regimului alimentar inadecvat, este bine sa avem in vedere cateva trucuri culinare.

Trucuri mici, dar utile
- rasfoieste carti de bucate cu retete sanatoase;
- prepara mancare folosind carne rosie cu cat mai putine grasimi;
- elimina din consum galbenusurile. Daca trebuie neaparat sa pui in reteta, atunci inlocuieste fiecare galbenus cu cate doua albusuri;
- consuma piept de pui in loc de copanele. Intotdeauna indeparteaza pielea;
- pentru salate pregateste dressinguri cu putine grasimi sau chiar deloc;
- foloseste produse lactate cu putine grasimi sau fara;
- redu cantitatea de sare consumata.

Alternative pentru prajirea preparatelor
- prajire rapida (in ulei incins). Se foloseste pentru carne de pui, legume si fructe de mare gatite in supa de legume, foarte putin ulei sau vin; - grill;
- la cuptor;
- coacere la foc mic;
- fierbere;
- la aburi. Nu necesita sare;
- sotare. Foloseste intotdeauna o tigaie non-aderenta. Ai nevoie de foarte putin ulei sau chiar deloc. In loc de ulei poti pune bulion sau vin;
- la gratar, la foc deschis, cum ar fi in cuptor sau pe jar.

Cum gatim mai sanatos cu ulei
- foloseste spray de gatit si uleiuri vegetale lichide;
- evita pe cat posibil uleiul de nuca de cocos si uleiul de palmier. Chiar daca nu au colesterol, contin multe grasimi saturate;
- cumpara uleiuri cu cel mai mic aport de grasimi saturate, grasimi trans si colesterol. Exemplu: ulei de masline, ulei de canola, ulei de floarea-soarelui, ulei de susan, ulei de sofran, ulei de soia etc. Oricum, foloseste-l cumpatat, intrucat contine multe calorii;

Pentru aroma si savoare
- evita sa cumperi mixuri de ierburi pentru ca, adesea, contin multa sare;
- foloseste ierburi proaspete pe cat posibil;
- pentru o aroma mai puternica, pune rozmarin, maghiran si cimbru;
- obtii o aroma condimentata daca folosesti mustar uscat;
- unele fructe si legume au aroma mai intensa daca sunt uscate, nu proaspete (rosii, ciuperci, cirese, ardei iute, coacaze etc.);
- foloseste otet de vin (mai ales la legume) si suc de citrice (in special la fructe).





Postat de Alina Tibichi pe data de 2012-12-31 Vizualizari: 1739


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi pentru gatit sanatos, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro